Wie zijn wij?

Nederlandse Wetenschappelijke Vereniging voor Seksuologie (NVVS)

De NVVS, de Nederlandse Wetenschappelijke Vereniging voor Seksuologie, is een vereniging die zich inzet voor het bevorderen van de kwaliteit van de seksuologie en het behartigen van de belangen van haar leden. Onze vereniging telt momenteel meer dan 650 leden uit verschillende disciplines, waaronder psychologen, artsen, maatschappelijk werkers, verpleegkundigen en fysiotherapeuten.

Missie & Visie

Onze missie is het bevorderen en bewaken van de kwaliteit van de seksuologie in al zijn facetten, waaronder wetenschappelijk onderzoek, hulpverlening, gezondheidsbevordering, onderwijs en opleiding. We streven ernaar om dit te bereiken door het organiseren van (wetenschappelijke) bijeenkomsten, het stimuleren van multicentrisch onderzoek, het bevorderen van interdisciplinaire en internationale contacten, en het vertegenwoordigen van onze leden op relevante nationale en internationale congressen.

Historie

De NVVS werd opgericht in 1981 als een vereniging voor professionals die zich bezighielden met seksuologie. In 2013 fuseerde de NVVS met de WVSD (Wetenschappelijke Vereniging voor Seksuele Disfuncties), en sindsdien dragen we de formele naam Nederlandse Wetenschappelijke Vereniging voor Seksuologie. Sinds 1992 houden we kwaliteitsregisters bij om de kwaliteit van hulpverlening en counseling te waarborgen.