info@nvvs.info

075 - 647 63 74 (ook voor media)

Simone Speelman

Gepubliceerd in Even voorstellen op maandag, 05 oktober 2020

CvanderWelWat houdt uw werk in (gerelateerd aan seksuologie)?

Ik werk sinds 2017 in het Máxima MC op de poliklinieken seksuologie en psychiatrie als GZ psycholoog en seksuoloog NVVS. Sinds dit jaar ben ik geregistreerd seksuoloog NVVS. Daarnaast ben ik betrokken als supervisor bij de SPARC studie en zit ik in de werkgroep gynaecologische oncologie en seksuologie.

Daarnaast ben ik ook een vaste auteur van de website Bedmanieren.nl - dit ook mede om seksualiteit bespreekbaar te maken.

Wat was uw drijfveer om zich met seksuologie / seksualiteit bezig te houden?

Ik merkte in mijn werk als psycholoog dat seksualiteit veelal niet besproken wordt en dat dit een onderbelicht stuk is, ondanks dat er bij veel stoornissen seksuele klachten en disfuncties kunnen voorkomen. Hierdoor ben ik mij gaan verdiepen in de seksuologie en ben ik ook van Rotterdam naar Eindhoven verhuisd om in het Máxima MC de opleiding tot seksuoloog NVVS te kunnen volgen.

Daarnaast heb ik ook tijdens mijn studie psychologie seksuele voorlichting gegeven op middelbare school. Juist om al tijdens die periode seksualiteit bespreekbaar te maken.

Wat was uw mooiste ervaring op professioneel vlak?

Dat een patiënte waarbij ik dacht weinig resultaat te hebben geboekt juist bij het afsluitend gesprek vertelde hoe veel ze er aan had gehad, juist door zich gehoord te voelen en de onderwerpen rondom seksualiteit bespreekbaar te kunnen maken zonder oordeel vanuit mij.

Wat is volgens u een onderbelicht onderwerp binnen het vak?

Seksuele klachten bij psychiatrische stoornissen/aandoeningen.

Wat is uw passie naast uw werk?

Naast mijn werk kook ik graag voor anderen en vindt uit eten met mijn partner of vrienden erg leuk! Vooral bij nieuwe restaurants in Eindhoven. Om dit de compenseren sport ik twee tot drie keer in de week. In de zomer ben ik vaak te vinden op mijn racefiets, ’s winters sport ik toch liever binnen.

Heeft u een boekentip (gerelateerd aan seksuologie?)?

Het eerste wat in mijn gedachten hierbij opkomt is het boek “liefde in verhouding” van Esther Perel.

 

Meer in deze categorie: « Niels Jacobus Nynke Nijman »
Terug naar Nieuws