info@nvvs.info

075 - 647 63 74 (ook voor media)

Renee Steinmann

Gepubliceerd in Even voorstellen op woensdag, 18 maart 2020

AN

Wat houdt uw werk in (gerelateerd aan seksuologie)?

Momenteel werk ik als arts-seksuoloog NVVS i.o. bij GGZ Scharwächter. Daarvoor werkte ik op de polikliniek psychosomatische gynaecologie en seksuologie van het Amsterdam UMC, locatie AMC. Tevens ben ik samen met arts-seksuoloog Anneke van Loevesijn hoofddocent van de AS-ASH opleiding.


Wat was uw drijfveer om zich met seksuologie / seksualiteit bezig te houden?

Toen ik 16 was ben ik zelf bij een seksuoloog geweest. Daar ervoer ik het belang van kennis over seks, communicatie, leren wat wensen en grenzen zijn en de opluchting bij iemand terecht te kunnen met vragen. Deze ervaring zorgde voor een domino-effect; het thema werd bespreekbaar, zowel met vriendinnen, in mijn relatie als thuis. Opvallend was dat bijna iedereen vragen en onzekerheden bleek te hebben. Toen der tijd is de wens om seksuoloog te worden geboren. Als ‘test’ of het vak daadwerkelijk mijn toekomst zou worden heb ik mijn semiarts stage op de polikliniek seksuologie van het AMC gedaan. Daar werd duidelijk dat het antwoord op die vraag ja is.

Welke was uw mooiste ervaring op professioneel vlak?

Ik geniet enorm van het multidisciplinair samenwerken met bevlogen professionals, ieder met zijn eigen specialisatie en de seksuologie als gemeenschappelijke deler. Als deze kennis en kunde samenkomt en een geslaagde seksuologische behandeling faciliteert geeft dat zo’n gevoel van voldoening.

Wat is volgens u een onderbelicht onderwerp binnen het vak?

Dit is niet per se een onderbelicht onderwerp maar ik zou hier willen pleiten voor het belang van lichaamsgerichte therapie (bekkenfystiotherapie, haptotherapie ed.) als onderdeel van de seksuologische behandeling.

Wat is de passie naast uw werk?

Op vrije momenten ben ik het liefst buiten in de natuur, wandelen met de hond, kamperen en zeilen. Verder is yoga een belangrijk onderdeel in mijn leven.

Heeft u een boekentip (gerelateerd aan seksuologie)

In plaats van een boekentip heb ik een kijk tip: ‘De sekszusjes’ te zien op NPO.

 

Meer in deze categorie: « Wilma Mathurin Ciel Wijsen »
Terug naar Nieuws