info@nvvs.info

075 - 647 63 74 (ook voor media)

Seks & Media Prijs

Voor alle Nederlandse media blijft seksualiteit een populair onderwerp. Talloze artikelen, programma’s en vragenrubrieken worden er mee gevuld met soms prima documenten, maar helaas ook vaak vol gebakken lucht, fabels en misverstanden. Terwijl publiek en media gebaat zijn bij degelijke informatie, gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en bewezen effectieve hulpverlening.

Om gedegen mediaberichtgeving over seksualiteit te stimuleren, reikt de NVVS sinds 2010 de Seks & Media Prijs (voorheen: NVVS Seksuologie Media Prijs) uit. Hiermee wil de NVVS schrijvende pers en programmamakers voor radio, televisie en internet aansporen om goed gedoseerde, degelijke en uitgebalanceerde informatie te verstrekken over seksualiteit. Daar is tenslotte zowel publiek als media bij gebaat.

Zowel journalisten, actief in de schrijvende en bloggende pers, als makers van radio-, TV- of internetproducties kunnen meedingen naar de prijs. Ook kunstenaars die werk hebben gemaakt rondom het thema seksualiteit worden uitgenodigd dit te doen. Zij kunnen ook worden genomineerd door collega’s of het publiek!

De winnaar van de Seks & Media Prijs krijgt een geld bedrag van EUR 1.000 ter stimulering voor de seksuologie en daarnaast ontvangt de winnaar van de Seks & Media Prijs ook een tastbare prijs: een zeefdruk gemaakt door de internationale kustenenares Gerti Bierenbroodspot. Dit ter nagedachtenis aan seksuologe María Schopman.


Stuur je inzending voor de nominatie van de Seks & Media Prijs 2022 in via deze link.

De deadline voor inzendingen is 1 maart 2023

De voorwaarde voor deelname zijn als volgt;

  • Inzendingen dienen te zijn gepubliceerd of uitgezonden in de periode tussen 21 oktober 2021 en 1 januari 2023.
  • Per afzender is het mogelijk maximaal drie inzendingen in te sturen. De eerste drie inzendingen worden aan de jury ter beoordeling voorgedragen.
  • Boeken en volledige websites (onderdelen van een website kunnen wel ingestuurd worden) zijn uitgesloten van deelname.
  • De genomineerde mag géén lid of aspirant lid zijn van de NVVS of VVS

Binnenkort volgt nadere informatie over de samenstelling van de jury voor de Seks & Media Prijs 2022. 

De jury van de Seks & Media Prijs 2021 bestond uit:

  • Eva Eikhout:Presentator en programmamaker bij BNNVARA en eigenaar van communicatiebureau Oakwood Media Productions. Sinds oktober 2020 is haar serie Weet wat je date te zien op het YouTubekanaal van NPO3 en maakt ze samen met Wilfred Genee de podcast ONBEPERKT.
  • Erick Janssen:Hoogleraar seksuologie, Senior Research Fellow bij het Kinsey Instituut, enbestuurslid Stichting Tijdschrift voor Seksuologie
  • Peter Leusink:Huisarts, arts seksuele gezondheid, hoofddocent opleiding Consulent seksuele gezondheid en bestuurslid Stichting Tijdschrift voor Seksuologie
  • Jennifer Lyon Bell:Regisseur, porno producent en workshop leider bij Blue Artichoke Films, tevens winnaar van de Seks & Mediaprijs 2019 met de erotische film Adorn
  • Tessa Louise Pope:Regisseur, studeerde af aan de Nederlandse Filmacademie in 2016 met de prijswinnende documentaire ’The Origin of Trouble.’ Regisseert naast films ook commercials en televisie-series en istevens de winnaar van de Seks & Media Prijs 2020 met de documentaire 'Overtijd.'

Neem voor meer informatie contact op met;

Eva Broomans en Yuri Ohlrichs - organisatoren van de Seks & Media Prijs
Telefoon: 06 - 330 446 13
E-mail: mediaprijs@nvvs.info


Winnaars Seks & Media Prijs