info@nvvs.info

075 - 647 63 74 (ook voor media)

Welmoed Visser-Korevaar

welmoed.korevaar visser.web19 Sinds februari 2017 ben ik toegetreden tot het bestuur van de NVVS. Wat een leuke nieuwe uitdaging!! Ik ben mij met veel plezier aan het inlezen/inwerken, maar vooral ook aan het kennismaken met collega’s in het veld op het gebied van hulpverlening en gezondheidsbevordering.
Ik ben basis-orthopedagoog NVO en seksuoloog NVVS SH. Ik heb sinds 12 jaar mijn eigen praktijk, “orthopedagogisch adviesbureau Welmoed”. Ik bied onderzoek en behandeling rondom seksuologische hulpvragen op vraag van mijn clienten en hun belangenbehartigers door het gehele land. Ik werk altijd op locatie en heb dus geen fysieke praktijk/kantoor.
Mijn clienten zijn soms normaal begaafd/hoger begaafd met autisme, meestal is er sprake van een verstandelijke beperking (VB) en/of een lichamelijke beperking. In combinatie met bijvoorbeeld autisme of zijn er problemen in de achtergrond. Ik richt mij ook op kinderen en jongeren uit de residentiele jeugdzorg.
Ik richt mij vaak op de emotionele ontwikkeling als leidraad voor bejegening en interventie rondom seksuologische vragen. Mijn achtergrond als gedragskundige en dramatherapeut bieden mij aanvullende tools om in gesprek te gaan en verandering te bewerkstelligen bij mijn clienten. Ik ben ook behandelaar van het vat van zelfwaardering.
Ik werk ook regelmatig op vraag van het CCE, dat is het centrum voor consultatie en expertise. Bij het CCE kun je terecht voor expertise over ernstig probleemgedrag. Het gaat om probleemgedrag bij mensen met een stoornis of blijvende beperking. Zij hebben langdurig professionele zorg en ondersteuning nodig. Het CCE richt zich op de meest complexe zorgvragen, waarbij zorgprofessionals vastlopen en de kwaliteit van bestaan van de cliënt ernstig onder druk staat. Ik houd mij bezig met complexe zorgvragen op het gebied van seksualiteit en seksuele gezondheid.
Daarnaast geef ik lezingen, deskundigheidsbevordering en trainingen rondom seksualiteit en seksuele gezondheid (bv. autisme, VB en seksualiteit, verslaving, VB en seksualiteit, genderidentiteitsontwikkeling bij VB) in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking, GGZ, speciaal onderwijs scholen of elders. Ik geef daarnaast les op de post-hbo en Sense opleiding in Utrecht rondom het thema verstandelijke beperking en/of autisme en seksualiteit. Ook maak ik deel uit van de SIG “seksuologen werkzaam in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking”.
Ik heb een leuke man en 3 zonen (9,12 en 14 jaar). Wij houden elkaar wel van de straat met sporten, sociale bezigheden en quality time met elkaar. Dus stilzitten is er over het algemeen niet bij. We houden erg van reizen. Zowel lekker met de vouwwagen erop uit, als met de rugzak op een verre reis maken.

Terug naar Bestuur