info@nvvs.info

075 - 647 63 74 (ook voor media)

Renee Steinmann

Renee 2020 002

Sinds januari 2020 ben ik begonnen als algemeen lid van het NVVS Bestuur. Deze functie biedt mij, als beginnend arts-seksuoloog, de mogelijkheid de NVVS beter te leren kennen en bij te dragen aan de ontwikkelingen onze beroepsvereniging. Een mooie, leerzame uitdaging!

De opleiding tot arts heb ik gevolgd aan het Amsterdam UMC – locatie AMC. Mijn semiarts stage deed ik op de polikliniek psychosomatische gynaecologie en seksuologie aldaar en dat beviel zo goed dat ik in 2017, na mijn afstuderen, direct door ging met de opleiding tot seksuoloog NVVS bij de RINO in Amsterdam. Op de polikliniek seksuologie ben ik tot oktober 2019 gebleven en heb daar waardevolle werkervaring op kunnen doen.  Sinds oktober 2019 werk ik nu als seksuoloog NVVS i.o. bij GGZ Scharwachter. Met nog een laatste ronde supervisies te gaan hoop ik begin 2021 mijn registratie te behalen. Wat ik ook erg leuk vind om te doen is lesgeven en samen met arts-seksuoloog NVVS Anneke van Loevesijn ben ik hoofddocent van de AS-ASH opleiding.

Naast bovengenoemd traject ben ik als ANIOS werkzaam geweest bij de Eikenboom, een derdelijns instelling voor mensen met ernstige psychosomatische klachten. Dit was mijn eerste baan als arts, een sprong vol in het diepe, maar zo leerzaam en de plek waar ik mijn hart verloren ben aan de psychosomatiek.  Na de Eikenboom werkte ik als ANIOS bij de Lievegoed kliniek in Wageningen.  

Al deze plekken hadden het bio psychosociaal werken met een open, niet veroordelende blik als gemeenschappelijke deler. Dat is in mijn ogen de kracht van het vak seksuologie en waarom ik enorm blij word van het werken als arts-seksuoloog.Terug naar Bestuur