info@nvvs.info

075 - 647 63 74 (ook voor media)

Loes Jaspers

Loes Jaspers In maart 2015 ben ik begonnen als bestuurslid bij de NVVS en portefeuillehouder van de kamer wetenschap. Op dat moment was ik net begonnen met de opleiding tot seksuoloog bij RINO Noord-Holland, een opleiding die ik gelijktijdig met mijn promotietraject heb gedaan. Het geeft een leuke extra dimensie om zo vroeg in mijn seksuologie carrière al zo uitgebreid kennis te maken met onze vereniging en met alle verschillende mensen die zich zo enthousiast voor ons vakgebied inzetten.

In de vereniging houd ik mij onder andere bezig met het organiseren van de wetenschapsdag en het voorjaarscongres en beheer ik het Fonds SOS. Een spannende nieuwe ontwikkeling waar ik me mee bezig ga houden is richtlijnontwikkeling. Hoe zorgen we dat er aandacht komt voor seksualiteit in de richtlijnen van andere specialismes? Willen we onze eigen richtlijnen? En hoe gaan we dat vormgeven?

Inmiddels heb ik mijn promotie afgerond, aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, afdeling epidemiologie. In mijn proefschrift focuste ik op gezonde veroudering, ook wel ‘healthy ageing’ genoemd, en heb ik specifiek gekeken naar man-vrouw verschillen en verschillen over de leeftijd. Na mijn promotie ben ik aan de slag gegaan bij GGD regio Utrecht als arts in opleiding tot arts maatschappij & gezondheid, profiel: infectieziektebestrijding. De infectieziektebestrijding spreekt me aan, mede doordat de SOA en seksuele gezondheid hier onderdeel van uitmaakt. De belangrijkste drijfveer in mijn werk is dat ik vind dat ieder mens op de wereld toegang moet hebben tot zorg en kennis over gezondheid, in het bijzonder seksuele gezondheid.

Ik woon met mijn vriend in Bunnik, vlak onder Utrecht. In onze vrije tijd dansen we samen Lindy Hop, een gezellige en blije jaren twintig dans. Verder is wijn een uit de hand gelopen hobby, en heb ik inmiddels mijn eerste wijndiploma op zak.

Terug naar Bestuur