info@nvvs.info

075 - 647 63 74 (ook voor media)

Hester Pastoor

Hester Pastoor 19Als voorzitter van de NVVS ben ik sinds 1999 lid van de NVVS. In die tijd liep ik nog stage seksuologie voor mijn master klinische psychologie.

Mijn liefde voor de seksuologie is jong begonnen. Toen ik een jaar of 16 was kwam ik in aanraking met het vak seksuologie en het beroep seksuoloog door een tv optreden van Goedele Liekens bij RUR. Ik was altijd al geïnteresseerd in psychologie, relaties, maar ook in geneeskunde en de relatie lichaam-geest. Alhoewel ik dat destijds nog niet zo goed besefte, kwamen al mijn interesse samen in het vak seksuologie. De interessse is nooit weg gegaan en ik kan me ook niet voorstellen dat dat ooit zal gebeuren.

Het vak, het beroep en de vereniging draag ik een zeer warm hart toe. Een jaar of 10 geleden ben ik reeds bestuurslid geweest en toen 2 jaar geleden een plek in het bestuur vrijkwam en het duidelijk werd dat de toenmalige voorzitter niet al te lang meer zou aanblijven, was de keuze snel gemaakt. Besturen vind ik leuk en belangrijk. Ik ben dan ook erg blij met alle bestuursleden die hier enthousiast en actief aan meehelpen. Ik hoop dat we met elkaar de vereniging en het vak weer een stapje verder kunnen helpen en alle bloedgroepen binnen de vereniging een goede plek kunnen geven.

Ik ben opgeleid als psycholoog, psychotherapeut en systeemtherapeut. Een deel van mijn opleidingen volgde ik aan de KU Leuven. Het Vlaamse meer experientiele denken en werken is een mooie aanvulling op de meer pragmatische Nederlandse manier.

Ik werk als seksuoloog NVVS in het Erasmus MC, waar ik naast behandeling en onderwijs ook werk aan mijn promotie onderzoek naar seksueel functioneren bij vrouwen met Polycysteus Ovarium Syndroom.

Tot slot ben ik samen met Cobi Reisman hoofdopleider en hoofddocent van de Opleiding Seksuologie aan de RINO te Amsterdam.

Ik woon samen met mijn vriend en onze hond in Rotterdam.

Terug naar Bestuur