info@nvvs.info

075 - 647 63 74 (ook voor media)

Elise van Alderen

EvA

Ik ben Elise van Alderen, arts-seksuoloog NVVS, eigenaar van Praktijk in Verbinding. Mijn praktijk is gevestigd bij Viamama Vrouwenzorg in Son. Ik richt me exclusief op de behandeling van seksuele problemen bij vrouwen, omdat ik vind dat daar nog een wereld te winnen valt. Ik verkoop daarom ook 3D-clitorissen en geef voorlichtingsbijeenkomsten over vrouwen en seks. Ook heb ik meegewerkt aan de ontwikkeling van Kriebels in je buik en de Pubergids, en dan met name het signaleren van en aanpassingen doen op het gebied van genderstereotypering en seksisme.

Sinds 2004 ben ik arts, daarna heb ik een tijdje bij de gynaecologie gewerkt maar uiteindelijk de beslissing genomen toch geen gynaecoloog te worden. Vervolgens heb ik de internationale masteropleiding Health Economics, Policy and Law gevolgd omdat ik beleid en bestuur ook erg interessant vind. Ook heb ik mijn eigen praktijk voor coaching gehad omdat ik het heel leuk vind mensen te begeleiden door middel van gesprekken. Daarna ben ik begonnen aan de opleiding tot seksuoloog bij Rino Utrecht. Mijn werkervaring deed ik op bij de praktijk voor seksuologie in Tilburg en daar ben ik na mijn opleiding ook gaan werken als arts-seksuoloog. Na een tijd ben ik vervolgens voor mezelf begonnen.

Ik vind de seksuologie een mooi vak waarin mijn hiervoor opgedane kennis en ervaring als een puzzel samen komen. Ik voel me bevoorrecht dat ik als seksuoloog een stukje mag meelopen met mijn cliënten op zo'n wezenlijk gebied van hun leven, en heb het gevoel dat ik echt iets voor hen kan betekenen. Dit geeft mij veel voldoening en energie.

Als bestuurslid van de NVVS ga ik me onder meer bezig houden met vergoeding van seksuologische behandelingen en het sterker positioneren van de seksuoloog NVVS (en de andere registers) binnen de Nederlandse gezondheidszorg.

Ik woon samen met mijn man en vier kinderen in Mierlo. Lezen en schrijven doe ik graag, net als uit eten gaan, fietsen en fietsvakanties, en het bekijken van interessante documentaires.

Terug naar Bestuur