info@nvvs.info

075 - 647 63 74 (ook voor media)

Claudia van der Wel

1

Sinds juli 2020 ben ik betrokken als bestuurslid bij de NVVS. 

Gek genoeg heb ik vroeger nooit nagedacht over seksuologie als werkveld. Vanuit mijn achtergrond ben ik maatschappelijk werker en werkzaam binnen de Wet maatschappelijke ondersteuning kom ik mensen tegen van alle leeftijden met lichamelijke- en/of psychische klachten. Mooi werk, maar ik wilde graag 'iets van betekenis' doen met mensen, maar ik wist niet goed wat... . Toen ik een artikel las over seksuologie in de praktijk, was het alsof er een lampje ging branden: Dit is iets voor mij!  Alsof het zo moest zijn, werd korte tijd later de opleiding tot Consulent Seksuele Gezondheid opgestart en mocht ik onderdeel zijn van de eerste groep.

Sinds 2014 ben ik gestart met mijn eigen praktijk in Deventer en sinds 2019 heb ik ook een locatie in Borne (Twente). Mijn ervaring is dat als je iets doet 'waarvoor je op aarde bent' het als het ware als vanzelf gaat. Het geeft energie! Natuurlijk zijn vragen soms (te) ingewikkeld, complex en gaan ze gepaard met allerlei verdrietige emoties en herinneringen. Tegelijkertijd vind ik het zo mooi als je merkt dat mensen weer zicht hebben op hoe de situatie in elkaar zit. Als er meer rust, acceptatie of mogelijkheden tot verbetering zijn. Als er weer een sprankeling te zien is tussen mensen. Geweldig! 

Binnen de NVVS zijn veel verschillende disciplines te vinden. Vanuit onze professionele kennis en persoonlijke ervaringen hebben we natuurlijk allemaal het beste met onze cliënten voor. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat cliënten de hulp krijgen die nodig is? Hoe gaan we om met verschillende visies op seksuologie-gerelateerde vragen en maatschappelijke thema's? Welke rol is hierin weggelegd voor de NVVS? Volgens mij is interdisciplinaire samenwerking (in welke verschijningsvorm dan ook) vaak de sleutel tot de oplossing. Daarnaast zijn er ook belangen voor ons als beroepsgroep. Doordat we van diverse pluimage zijn, is soms wel even zoeken wat gezamenlijk gedragen belang is en naar manieren waarop we ons kunnen profileren naar cliënten-/patiëntengroepen maar ook in relatie tot andere disciplines, verzekeraars en andere stakeholders.


Hoe mijn rol er binnen het NVVS bestuur uit gaat zien, dat ga ik nog ontdekken. 

Graag hoop ik u te ontmoeten op de volgende ledenvergadering of de NVVS congressen.Terug naar Bestuur