info@nvvs.info

075 - 647 63 74 (ook voor media)

Ciel Wijsen

EBoz

In mei 2020 ben ik toegetreden tot het bestuur van de NVVS. Al jaren liep ik met de gedachte rond om me wat meer te gaan inzetten voor de vereniging en nu is het moment aangebroken. Ik heb er zin in!

Ik ben sociaal psycholoog (onderzoeker, coach en trainer) en demograaf en de afgelopen 17 jaar ben ik als onderzoeker werkzaam geweest bij Rutgers. Ik ben mijn onderzoeksloopbaan gestart als promovenda aan de UvA. Mijn proefschrift ging over de besluitvorming van ‘oudere moeders’. De anticonceptiekeuzes die vrouwen maken was daarin een belangrijk onderdeel. Bij Rutgers startte ik als onderzoeker voor de abortusregistratie en via onderzoek naar tienermoeders en het monitoren van de seksuele gezondheid in Nederland van jongeren (Seks onder je 25e) en volwassenen (‘Seks in Nederland’ en de LHBT-monitor) heb ik mijn blik langzamerhand verbreed over het seksuele gezondheidsgebied. Een van de speerpunten van mijn werk richt zich op onderzoek dat erop gericht is om interventies te onderbouwen en bewijs aan te dragen zodat de praktijk gebruik kan maken van interventies die er toe doen.

Ik ben als docent onderzoek verbonden aan de RINO en ik mag daar de consulenten seksuele gezondheid trainen in het goed gebruiken en op waarde schatten van de onderzoekspublicaties die zij tegen komen in hun werk. Ik vind het fantastisch om eraan bij te kunnen dragen dat veel aankomende consulenten eerst niet zo veel op hebben met onderzoek, want stoffig of toch in ieder geval moeilijk, maar dat ze na 5 dagdelen onderzoekstheorie en praktijk beter kunnen zien hoe onderzoeksresultaten kunnen helpen om je werk beter te doen. Daar geniet ik enorm van; ik maak onderzoek graag toegankelijk.

Recent heb ik mijn werk bij Rutgers vaarwel gezegd om wat meer ruimte te maken voor coaching, projectmanagement en onderzoeksadvies. Ik ben net begonnen om mijn eenmanszaak vorm te geven. Het is mijn bedoeling dat de ervaring die ik heb opgedaan als manager onderzoek bij Rutgers in het ondersteunen van kennisprofessionals in hun werk breder te gaan inzetten dan alleen voor één organisatie. Het is een fantastisch spannende stap waar ik enorm veel zin in heb.

Ik woon in Hilversum met mijn man en 2 zonen die zo’n beetje het huis uit aan het gaan zijn. Dat de kinderen inmiddels bijna volwassen zijn geeft veel ruimte voor de dingen die ik graag doe: zingen en koken maar dus ook voor het bestuur en in het bijzonder de Kamer Wetenschap van de NVVS.

Zie ook de rubriek "Even Voorstellen"

Terug naar Bestuur