info@nvvs.info

075 - 647 63 74 (ook voor media)

Cemil Bozkir

EBozWat houdt uw werk in (gerelateerd aan seksuologie)?

Ik werk al jaren als SPV+VO (systeemtherapie) en Seksuoloog NVVS en zie vooral volwassenen. Deze volwassenen die in mijn caseload tot 2012 waren, bestonden ongeveer 85% uit (zoals ik eerder in mijn presentatie noemde) “autochtonen” en 15% van de volwassenen uit de rest van de wereld.

Mijn huidige caseload bij Esens GGZ ,waar ik sinds begin 2012 werkzaam ben (in locaties Utrecht, Rotterdam en Tilburg), bestaan de cliënten uit meer dan 90% van “allochtone” afkomst en de rest zijn “autochtone” Nederlanders. In het begin van mijn functie als SPV had ik uiteraard meer te maken met psychiatrie, maar later na mijn seksuologie opleiding had ik vooral seksuologische problematiek onder mijn supervisie al dan niet in samenhang met de psychiatrie.

De cliënten die ik zie, zijn heel divers in taal, cultuur, problematiek, achtergrond, politieke kleur (denk aan Asielzoekers & vluchtelingen), religie, seksuele voorkeur, gender, etc…. Ik vindt dat er sprake is van “Eenheid in diversiteit”. En dat bedoel ik niet alleen maar vanuit etniciteit, culturele of religieuze achtergronden, maar ook vanuit de problematiek.

Ik werk ook als POH-GGZ in Rotterdam-zuid. In dit huisartsenpraktijk zie ik jongeren, volwassenen en ouderen met zowel psychische als met seksuele klachten en hulpvragen. Hier zijn de cliënten ook heel erg kleurrijk.

Vanaf 1984 ben ik werkzaam binnen de psychiatrie. Dit is allemaal in Leidschendam in (het APZ) Schakenbosch begonnen.

Zie ook de rubriek "Even Voorstellen"

Terug naar Bestuur