info@nvvs.info

075 - 647 63 74 (ook voor media)

nvvs.nieuws.bigbanner

PERSBERICHT: Marijn Heemskerk wint Seks Media Prijs 2016

Gepubliceerd in Nieuws op vrijdag, 25 november 2016

VRIJDAG 25 NOVEMBER 2016 – Journaliste Marijn Heemskerk wint de Seks Media Prijs 2016 van de Nederlandse wetenschappelijke Vereniging Voor Seksuologie (NVVS). Zij krijgt deze prestigieuze prijs voor haar artikel Sekswerker is nog geen normaal beroep, en dat is maar goed ook dat verscheen in De Correspondent van 24 augustus 2016.

Marijn kreeg de Seks Media Prijs 2016 (SMP) vanmiddag uit handen van juryvoorzitter Juliette van Paridon eindredacteur Jeugd NTR, zij won vorig jaar deze prijs. Dit gebeurde tijdens Seks 2.0, het lustrumcongres van de NVVS, de Vlaamse Vereniging voor Seksuologie (VVS) en het Tijdschrift voor Seksuologie (TvS).

Volgens de jury schrijft Marijn Heemskerk in het winnende artikel op een eerlijke en onderscheidende manier over diverse facetten van sekswerk. Daarbij komt ze een reeks dilemma’s en uitdagingen tegen. Al onderzoekend maakt Marijn de lezer deelgenoot van de uiterst actuele en complexe thematiek.

Publicist Mounir Samuel werd genomineerd voor het artikel Ik kan niets met labels in One World. Een introductie van en motivatie voor de indringende, persoonlijke en emancipatoire vlogserie over de transitie naar fysieke mannelijkheid.

De als derde genomineerde Daan Borrel kreeg extra lof van de jury voor haar gedegen journalistieke zoektocht naar seksuele geletterdheid in De Correspondent. Haar serie genuanceerde artikelen gaf het afgelopen jaar prikkelende voeding aan meer open gesprekken over seksualiteit. Een uitstekend voorbeeld voor journalisten die willen berichten over dit boeiende en complexe thema.

Middels de SMP wil de NVVS, pers en programmamakers voor radio, televisie en internet aansporen om goed gedoseerde, degelijke en gebalanceerde informatie te verstrekken over seksualiteit. De Seks & Media Prijs is in de afgelopen jaren gewonnen door onder anderen:

  • Juliëtte van Paridon (NTR) met een aflevering van de Dokter Corrie Show SMP 2015
  • Menna Laura Meijer – met de documentaire ‘69: Liefde, Seks, Senior’ SMP 2014
  • Sunny Bergman – met de documentaire 'Sletvrees?' SMP 2013
  • Jan-Willem Breure – met de documentaire ‘Are all men pedophiles?’ SMP 2012
  • Bart van Eldik – met een artikel over plastische genitale chirurgie in het Algemeen Dagblad SMP 2011

Vanaf vandaag kunnen artikelen, programma’s en internetproducties worden ingezonden voor de Seks & Media prijs 2017. Ook kunstenaars die werk hebben gemaakt rondom het thema seksualiteit worden uitgenodigd dit te doen.

Noot voor de redactie: Bel voor meer informatie met Yuri Ohlrichs, media contactpersoon en seksuoloog NVVS tel.: 06 - 435 425 34 of bezoek http://www.lustrumcongres.info/.

Terug naar Nieuws