info@nvvs.info

075 - 647 63 74 (ook voor media)

nvvs.nieuws.bigbanner

Privégesprekken - documentaire over kanker en seksualiteit

Gepubliceerd in Nieuws op maandag, 18 juli 2022

Seksualiteit en kanker, het blijft een lastig onderwerp. Daarom heeft NFK het initiatief genomen voor de documentaire Privégesprekken. In deze film komen drie stellen op een heel persoonlijke, kwetsbare manier aan het woord over de gevolgen van kanker op hun relatie en seksualiteit. Het doel is het taboe doorbreken en seksualiteit beter bespreekbaar maken in de spreekkamer.  Uitzending Op donderdag 8 september zendt omroep HUMAN, om 23.15 uur op NPO 2, Privégesprekken uit. Vanzelfsprekend is de documentaire ook terug te kijken via NPO Start. Graag maken we van jullie netwerk gebruik om hier bekendheid aan te geven bijvoorbeeld door het delen of liken van social posts. In de tweede helft van augustus beginnen verschillende partijen, waaronder HUMAN, KWF en NFK, met de promotie van de documentaire. We komen er dan bij jullie op terug.  Online inspiratiesessies voor zorgprofessionals Wij verwachten dat Privégesprekken echt gaat bijdragen aan het gesprek over kanker en seksualiteit in de spreekkamer. Om de impact van de documentaire te vergroten organiseert NFK vijf online inspiratiesessies (op 27 september, 6 en 11 oktober en 1 en 10 november van 20.00 uur tot 21.30 uur) voor zorgprofessionals. De doelgroepen zijn oncologieverpleegkundigen, verpleegkundig specialisten, medisch specialisten, huisartsen en andere zorgprofessionals binnen de oncologie.

Op dit moment wordt hard gewerkt aan de invulling van deze sessies. Meer informatie vind je hier. Aanmelden is mogelijk via deze pagina.

Overige activiteiten Verder ontplooien we andere activiteiten voor (ex)patiënten en een communicatie toolkit om de documentaire onder de aandacht te brengen. We hebben al een klein stukje van de documentaire gezien en zijn echt onder de indruk. Zodra er meer bekend is, laten we zeker van ons horen.

Terug naar Nieuws