info@nvvs.info

075 - 647 63 74 (ook voor media)

nvvs.nieuws.bigbanner

NVVS viert haar 40-jarig jubileum in 2021!

Gepubliceerd in Nieuws op vrijdag, 26 februari 2021

NVVS Logo 40 final

Zoals de coryfeeën waarschijnlijk nog goed weten vond op 27 februari 1981 de eerste Wetenschappelijke vergadering van de NVVS plaats (toen nog: Vereniging voor Seksuologie in Nederland en Vlaanderen i.o.) in Utrecht, gevolgd door een huishoudelijke vergadering.  

Deze vergadering werd goed bezocht en er is toen uitgebreid gediscussieerd over de doelstellingen van de nog definitief op te richten vereniging.  

Ook het eerste bestuur is gekozen tijdens deze vergadering: 

  • drs. Willeke Bezemer, psycholoog (voorzitter) 
  • prof. dr. Walter Everaerd, psycholoog (vice-voorzitter) 
  • drs. Woet Gianotten, arts (secretaris) 
  • prof. dr. Jos Frenken, psycholoog (penningmeester) 
  • dr. Bram Buunk, psycholoog (sectie Onderzoek) 
  • dr. Koos Slob, bioloog (sectie Onderwijs) 
  • drs. Marijke van der Does, psycholoog (sectie Hulpverlening) 
  • drs. Frits Wafelbakker, arts (sectie Voorlichting, Vorming & Preventie) 

Het bestuur ging daarna enthousiast aan de gang en heeft alles tot in de puntjes voorbereid voor de officiële oprichtingsvergadering op 11 september 1981. 

Oproep tot het delen van foto's e.d.

In de komende periode delen wij graag de hoogtepunten uit de geschiedenis van de NVVS met jullie en krijgt de geschiedenis ook vorm op de NVVS-website.  

Dit is dan ook meteen een oproep. Heeft u nog foto’s en/of krantenknipsels van ledenvergaderingen, congressen of commissievergaderingen (dit mag in de periode van 1981 tot anno nu zijn), of van hoogtepunten op seksuologisch gebied, stuur het ons toe! via info@nvvs.info. Wanneer u foto's stuurt, graag ook de datum/jaartal, gelegenheid en namen van personen op de foto's erbij vermelden (indien mogelijk).

Op 26 november 2021 is de NVVS voornemens om het 40 jarig bestaan van de NVVS met jullie allen te vieren en wel tijdens het Lustrumcongres dat gezamenlijk wordt georganiseerd met het Tijdschrift voor Seksuologie (45 jaar) en de Vlaamse Vereniging voor Seksuologie (49 jaar).  

Wordt vervolgd!!  

- NVVS - 

Terug naar Nieuws