info@nvvs.info

075 - 647 63 74 (ook voor media)

nvvs.nieuws.bigbanner

Tessa Louise Pope wint de NVVS Seks & Media Prijs 2020 met de documentaire 'Overtijd'

Gepubliceerd in Nieuws op woensdag, 16 december 2020

Tessa Louise Pope wint NVVS Seks & Media Prijs 2020 met de documentaire Overtijd

Overtijd van regisseur Tessa Louise Pope uitgezonden door VPRO met nagesprek geleid door Krista en Marcelle Arriëns:  een prachtige documentaire over ongepland zwanger zijn. De jury was onder de indruk van de geinterviewden: hun keuzes en motivaties. Overtijd verduidelijkt hun diverse, complexe emoties voor alle kijkers en stemt/zet aan tot nadenken over het maken van keuzes voor veilige seks/anticonceptie? Deze documentaire gaf de vrouwen een eigen stem. Met De Sekszusjes als uitstekende interviewsters.

Kortom een winnaar, die aansluit bij waar wij, als hulpverleners, voorlichters, opvoeders en als mens aan toe zijn. Een winnaar die onderschrijft dat seks in de media verschil kan maken.

De winnaar van de Seks & Media Prijs krijgt ook een tastbare prijs mee naar huis: een zeefdruk gemaakt door de internationale kustenenares Gerti Bierenbroodspot. Dit ter nagedachtenis aan seksuologe María Schopman.

Tessa Louise Pope laat twee andere genomineerden achter zich:

Voorspel - korte docu gemaakt door Anne van Campenhout voor 2Doc, een uitstekende start voor seksuele vorming van tieners op school en daarbuiten. Voorspel is minstens zo interessant voor ouders, leerkrachten en andere volwassenen die denken dat jongeren alles al weten over seks. Ondanks de vele aandacht voor seksualiteit in de media worstelen jongeren nog steeds met relationele en seksuele onwetend- en onzekerheid. En zoeken naar juiste, duidelijke antwoorden over relaties en seksualiteit.

Mijn seks is stuk -  Documentaire van Lize Korpershoek uitgezonden door VPRO: In deze zeer persoonlijke documentaire zoekt de maakster antwoord op een van de meest gestelde vragen aan NVVS-seksuologen: “ik heb minder zin in seks dan mijn partner, is er iets mis met mij”? Wat doe je dan in een tijd waarin minstens drie keer per week waanzinnig orgastische seks de norm lijkt? En waarin velen denken dat je zelf verantwoordelijk bent voor zin in seks en ander geluk? Mijn seks is stuk toont op vernieuwende, emotionele, en dappere manier hoe je jouw seksualiteit accepteert als deze “anders” is.

Het volledige juryrapport is op te vragen bij info@nvvs.info.

De Seks & Media Prijs werd de afgelopen jaren gewonnen door:

  • Jennifer Lyon Bell met de film Adorn
  • Maarten Dallinga (Omroep Gelderland) met Anoniem Intiem, afl. 1 (SMP 2018)
  • Sophie Hilbrand (de Witte Geit) met Hotel Sophie, afl. Ouderen en seksualiteit (SMP 2017)
  • Marijn Heemskerk (de Correspondent) met haar artikel ‘Sekswerker is nog geen normaal beroep, en dat is maar goed ook’ (SMP 2016)
 

Noot voor de redactie:
Bel voor meer informatie met mevr. M. de Boer of mevr. E. Broomans via telefoon: 06 - 330 446 13 of e-mail:
mediaprijs@nvvs.info

Terug naar Nieuws