info@nvvs.info

075 - 647 63 74 (ook voor media)

nvvs.nieuws.bigbanner

NVVS pleit voor vergoeding seksuologische hulpverlening

Gepubliceerd in Nieuws op donderdag, 17 september 2020

hhm

Veel mensen die baat hebben bij seksuologische hulpverlening, zien daar van af omdat deze nauwelijks wordt vergoed. Recent onderzoek van Bureau HHM toont aan dat seksuologische hulpverlening door NVVS-professionals duurzaam effect heeft. Daarom leidt het tot een besparing van zorgkosten. Vanwege deze bewezen meerwaarde bepleit de NVVS vergoeding van haar hulpverlening door zorgverzekeraars.

NVVS seksuologische hulp en advies met meerwaarde

Iedereen kan zich seksuoloog noemen, dat is geen beschermde beroepstitel. Seksuologen, consulenten seksuele gezondheid en andere professionals met een NVVS-registratie onderscheiden zich door accreditatie en het werken volgens een beroepscode. De NVVS beschouwt seksuologie als een bio-psycho-sociale wetenschap. NVVS-professionals werken daarom multidisciplinair, doelmatig en volgens de nieuwste erkende wetenschappelijke inzichten. Bureau HHM beschouwt dit als belangrijke meerwaarde van de seksuologische hulpverlening en ander werk door NVVS-professionals.

Seksuologische hulp en adviezen voor iedereen

De NVVS is blij met en trots op de conclusies van het onderzoek door Bureau HHM. Deze erkenning van de meerwaarde van seksuologische hulp en advies door NVVS professionals leidt hopelijk tot een snellere inzet en bekostiging van onze zorg. Zodat iedereen die dat nodig heeft de professionele seksuologische hulp en adviezen krijgt die men verdient!

Het rapport is hier te downloaden.

rapport

Klik hier voor het factsheet voor beleidsmaker waarin de Meerwaarde van Seksuologische Hulpverlening wordt uitgelegd.

Klik hier voor het factsheet voor professionals waarin de Meerwaarde van Seksuologische Hulpverlening wordt uitgelegd.

Klik hier voor het factsheet voor cliënten/patiënten waarin de Meerwaarde van Seksuologische Hulpverlening wordt uitgelegd.

 

Noot voor de redactie:

Over de Nederlandse Wetenschappelijke Vereniging voor Seksuologie (NVVS)

Sinds 1981 bevordert de NVVS de kwaliteit van de seksuologie. Ruim 600 NVVS-leden werken in diverse disciplines voor de seksuele gezondheid van jong en oud.

De bij de NVVS geregistreerde seksuologen en andere professionals zijn herkenbaar aan de afkorting NVVS achter hun discipline. Zij hebben een geaccrediteerde universitaire of HBO-opleiding afgerond en zijn bijvoorbeeld arts, gz-psycholoog, onderzoeker, maatschappelijk werker of bekkenbodemtherapeut. Zij werken onder meer in ziekenhuizen, revalidatiecentra eerstelijnspraktijken, de geestelijke gezondheidzorg, de verstandelijk gehandicapten sector, jeugdzorg of het onderwijs. Elke vijf jaar registreren NVVS-professionals zich opnieuw.

Voor vragen of meer informatie, stuur een e-mail aan info@nvvs.info

 

Klik hieronder voor het ondemand webinar van 17 september 2020 waarin te zien is hoe Hester Pastoor, voorzitter NVVS, het rapport heeft overhandigd aan Ellen Laan, Hoogleraar Seksuologie.

 

 

Terug naar Nieuws