info@nvvs.info

075 - 647 63 74 (ook voor media)

nvvs.nieuws.bigbanner

Uitleg vlogs voor zorgprofessionals over seksueel misbruik van kinderen

Gepubliceerd in Nieuws op maandag, 10 februari 2020

Hoe herken je seksueel misbruik bij kinderen? Welke hulp hebben kinderen na seksueel misbruik nodig? Wat moet je als zorgprofessional doen als je seksueel misbruik bij een kind vermoedt? Op het YouTube kanaal van het Centrum Seksueel Geweld (CSG) is sinds kort een serie video’s (vlogs) te vinden voor zorgprofessionals. In de korte vlogs worden antwoorden op deze en andere veel gestelde vragen over seksueel misbruik van kinderen gegeven.

Op  https://www.youtube.com/playlist?list=PLSyieL4jT6la0HEIfXitphnZqtUCb_Mai praat landelijk Coördinator van het CSG, Dr. Iva Bicanic, je op een laagdrempelige manier bij over zaken waar je als zorgprofessional tegen aan kunt lopen als je te maken krijgt met seksueel misbruik van een kind. Mocht je na het zien van de vlogs nog meer vragen hebben, dan kun je daar natuurlijk ook voor terecht bij het CSG. 

Iedere zorgprofessional komt in zijn of haar dagelijkse werk wel in aanraking met seksueel misbruik van kinderen: hetzij bij kinderen, hetzij bij volwassenen die als gevolg van deze traumatische ervaringen in hun kindertijd hulp zoeken. 1 op de 6 kinderen heeft namelijk in zijn of haar leven een vorm van misbruik meegemaakt, online of offline. De helft van de misbruikte kinderen loopt daardoor psychische schade op. En de helft van de misbruikte kinderen maakt het later nog een keer mee; die kans wordt vergroot door het (onbehandelde) eerdere misbruik.

De vlogs zijn gemaakt met steun van de Stichting Achmea Slachtoffer en Samenleving (SASS) en zijn vanaf 1 maart ook te vinden op de website van het CSG: https://www.centrumseksueelgeweld.nl/ De vlogs voor Zorgprofessionals zijn de eerste in een serie voor verschillende doelgroepen onder wie kinderen tussen 10 en 15 jaar, docenten Primair Onderwijs en ouders/naasten.

Terug naar Nieuws