info@nvvs.info

075 - 647 63 74 (ook voor media)

nvvs.nieuws.bigbanner

Het eerste uitgebreide, geïllustreerde boek over de vulva – genaamd “A Celebration of Vulva Diversity”

Gepubliceerd in Nieuws op donderdag, 23 januari 2020

het eerste uitgebreide, geïllustreerde boek over de vulva – genaamd “A Celebration of Vulva Diversity” – dat de vele taboes rondom het meest verzwegen lichaamsdeel uit onze moderne tijd wil openbreken.

Een zorgwekkende trend laat zien dat steeds meer (jonge) individuen zich laten opereren aan hun meest intieme lichaamsdeel om aan een onrealistisch schoonheidsideaal te voldoen. Met het project The Vulva Gallery zet ik me sinds 2016 in voor bewustzijn over de oorzaken hiervan en wil deze trend een halt toeroepen, geholpen door een actieve en betrokken community van inmiddels 400k mensen van over de hele wereld. 

Dankzij een zeer succesvolle Kickstarter-campagne heb ik het project nu kunnen doorvertalen naar een boek dat de educatie rondom dit belangrijke onderwerp naar huis- en slaapkamers, praktijken en scholen moet gaan brengen. 

De praktijk heeft al uitgewezen dat de toegankelijke illustraties het bespreken van dit onderwerp gemakkelijker maakt voor cliënten; seksuologen, huisartsen en andere professionals in binnen- en buitenland hebben het materiaal van The Vulva Gallery al in gebruik.

Dit boek zou een handige en nuttige aanvulling kunnen zijn in het gesprek over onzekerheden over het eigen lichaam. Met ruim 650 illustraties van vulva’s, bijna 150 persoonlijke verhalen die variëren van moeilijke, mooie tot soms pijnlijke ervaringen – allemaal met dezelfde krachtige boodschap.

Het boek is te verkrijgen via www.thevulvagallery.com/book en binnenkort ook via de reguliere boekhandels. 

- Meer over het boek: thevulvagallery.com/book

- Meer over het project: instagram.com/the.vulva.gallery en thevulvagallery.com

- De Kickstarter campaign: https://www.kickstarter.com/projects/1293355932/the-vulva-gallery-book-celebrating-vulva-diversity/description

- Naast het informatieve karakter van het boek is er ook veel aandacht besteed aan de luxe uitvoering van het boek.
Terug naar Nieuws