info@nvvs.info

075 - 647 63 74 (ook voor media)

nvvs.nieuws.bigbanner

PERSBERICHT: Jennifer Lyon Bell wint NVVS Seks & Media Prijs 2019 met de film Adorn

Gepubliceerd in Nieuws op donderdag, 28 november 2019

PERSBERICHT: Jennifer Lyon Bell wint NVVS Seks & Media Prijs 2019 met de film Adorn

De film Adorn is ’een seksuele dans tussen twee mensen, waarbij het om zoveel meer gaat dan penetratie’.  De regisseur Jennifer Lyon Bell durft zich te laten leiden door de wensen en grenzen van de acteurs. Ze biedt ruimte om een intens, gelijkwaardig seksueel contact op te bouwen. En zo geeft ze precies de goede dosering realistische boodschappen over seks.

Kortom een winnaar, die aansluit bij waar wij, als hulpverleners, voorlichters, opvoeders en als mens aan toe zijn. Een winnaar die onderschrijft dat seks in de media verschil kan maken.

De winnaar van de Seks & Media Prijs krijgt ook een tastbare prijs mee naar huis: een zeefdruk gemaakt door de internationale kustenenares Gerti Bierenbroodspot. Dit ter nagedachtenis aan seksuologe María Schopman.

Jennifer Lyon Bell laat twee andere genomineerden achter zich:

‘Knaap’ - een documentaire van en over Daan Wielens: door met zichzelf en anderen in gesprek te gaan over maagd-zijn, zien we de mannelijke seksualiteit in al zijn complexiteit en kwetsbaarheid  vanuit verschillende perspectieven..

‘Nooit te oud’ aflevering 1, waarin Valerie geportretteerd wordt door Iris Frankenhuizen en Kim Faber, gepubliceerd op de website van de Volkskrant. Een schets van een levendig seks- en liefdesleven bij ouderen: ‘prachtig gemaakt, goed gecast, authentiek, hoopvol en aandoenlijk’.

Het volledige juryrapport is op te vragen bij info@nvvs.info.

De Seks & Media Prijs werd de afgelopen jaren gewonnen door:

  • Maarten Dallinga (Omroep Gelderland) met Anoniem Intiem, afl. 1 (SMP 2018)
  • Sophie Hilbrand (de Witte Geit) met Hotel Sophie, afl. Ouderen en seksualiteit (SMP 2017)
  • Marijn Heemskerk (de Correspondent) met haar artikel ‘Sekswerker is nog geen normaal beroep, en dat is maar goed ook’ (SMP 2016)
 

Vanaf vandaag kunnen artikelen, programma’s en internetproducties worden ingezonden voor de Seks & Media Prijs 2020. Meer informatie over de prijs is te vinden op: https://www.nvvs.info/professionals/awards/seks-media-prijs

Noot voor de redactie:
Bel voor meer informatie met mevr. M. de Boer of mevr. E. Broomans via telefoon: 06 - 330 446 13 of e-mail:
mediaprijs@nvvs.info

Terug naar Nieuws