info@nvvs.info

075 - 647 63 74 (ook voor media)

nvvs.nieuws.bigbanner

Maarten Dallinga wint de NVVS Seks en Media Prijs 2018

Gepubliceerd in Nieuws op donderdag, 29 november 2018

PERSBERICHT: Maarten Dallinga wint NVVS Seks en Media Prijs 2018

De jury koos deze inzending uit drie genomineerden. Volgens de jury is Maarten Dallinga met Anoniem Intiem (aflevering 1) een overtuigende winnaar met zijn integere, ontroerende introductie in ‘de cruise-wereld’. Door Maarten Dallinga zijn de onzekerheden van de geportretteerde mannen goed invoelbaar geworden. De jury is overtuigd dat Maarten Dallinga met Omroep Gelderland de juiste sfeer heeft weten te scheppen om een gestigmatiseerde groep, zowel binnen de hetero- als de homoscene, stem te geven.

Dallinga laat twee andere genomineerden achter zich:
  • Redactie Zomergasten (VPRO) met Esther Perel: een televisieprogramma van de VPRO dat Esther Perel een podium gaf om haar genuanceerde blik op alle verschillende facetten van seksualiteit, intimiteit en relaties naar voren te laten brengen. Ze heeft echt een buzz op gang gebracht. Of is dat alleen binnen het VPRO-publiek?
  • Els van Driel en Lotte van Gaalen, The Locker, een leuke ontdekking: een nieuwe vorm seksuele voorlichting van de NPO, bedoeld voor de doelgroep 12- tot 18-jarigen. Kijken en luisteren naar de Locker zou weleens hét seksuele zelfvertrouwen kunnen geven dat nodig is voor een leuke seksuele ontwikkeling.
De Seks & Media Prijs wordt sinds 2010 jaarlijks uitgereikt door de Nederlandse Wetenschappelijke Vereniging voor Seksuologie (NVVS). Middels de Seks & Media Prijs wil de NVVS pers en programmamakers aansporen om goed gedoseerde, degelijke en gebalanceerde informatie te verstrekken over seksualiteit. Inzendingen worden beoordeeld door een jaarlijks wisselende jury.
Het volledige juryrapport van de Seks & Media Prijs 2018, waarin ook op andere van de 21 inzendingen ingegaan wordt, is hier te vinden.
De Seks & Media Prijs werd de afgelopen jaren gewonnen door:
Vanaf vandaag kunnen artikelen, programma’s en internetproducties worden ingezonden voor de Seks & Media Prijs 2019. Ook kunstenaars die werk hebben gemaakt rondom het thema seksualiteit worden uitgenodigd dit te doen. Meer informatie over de prijs is te vinden op:
https://www.nvvs.info/professionals/awards/seks-media-prijs.

Noot voor de redactie:
Bel voor meer informatie met mevr. M. de Boer of mevr. E. Broomans via telefoon: 06 - 330 446 13 of
e-mail:
mediaprijs@nvvs.info">mediaprijs@nvvs.info
Terug naar Nieuws