info@nvvs.info

075 - 647 63 74 (ook voor media)

nvvs.nieuws.bigbanner

Wie wint de Seks en Media Prijs 2018 van de NVVS?

Gepubliceerd in Nieuws op maandag, 19 november 2018

Wie wint de Seks en Media Prijs 2018 van de NVVS? 


Zomergasten met Esther Perel: een televisieprogramma van de VPRO dat Esther Perel een podium geeft om haar genuanceerde blik op alle verschillende facetten van seksualiteit, intimiteit en relaties naar voren te laten brengen. Ze heeft echt een buzz op gang gebracht. Of is dat alleen binnen het VPRO publiek? 

Podcast Anoniem Intiem: een eigentijdse, aangrijpende podcast van omroep Gelderland over de verborgen wereld van de mannenontmoetingsplekken, of te wel seksplekken voor mannen in de openlucht. Met een uitstekende opbouw en sfeer, waarbinnen taboe-onderwerpen treffend ter sprake komen.

The Locker, een leuke ontdekking: een nieuwe vorm seksuele voorlichting van Human, bedoeld voor de doelgroep 12- tot 18-jarigen. Kijken en luisteren naar de Locker zou weleens hét seksuele zelfvertrouwen kunnen geven dat nodig is voor een leuke seksuele ontwikkeling. 


Vrijdag 30 november a.s. maakt de jury van de Seks en Media Prijs de winnaar bekend in De Reehorst te Ede. Dit gebeurt tijdens ‘Was will der mann’, Najaarscongres van de Nederlandse Wetenschappelijke Vereniging voor Seksuologie (NVVS).
De Seks en Media Prijs wordt jaarlijks uitgereikt door de NVVS. Middels de Seks en Media Prijs wil de NVVS pers en programmamakers voor radio, televisie en internet aansporen om goed gedoseerde, degelijke en gebalanceerde informatie te verstrekken over seksualiteit. Inzendingen worden beoordeeld door een jaarlijks wisselende jury bestaande uit geregistreerde seksuologen NVVS en communicatieprofessionals werkzaam in preventie, voorlichting, hulpverlening en/of onderzoek.
Volgens de jury onderscheiden deze inzendingen zich door de openheid waarmee de makers zelf over hun seksualiteit praten, of een situatie creëren waarin andere mensen zich veilig genoeg kunnen voelen om dat te doen. Drie inzendingen bovendien, die aan het denken zetten. Over de seksuele relatie, over hoe seks eruit kan zien buiten de gebaande paden, en over hoeveel we weten en vooral ook niet weten over dat wat de hele tijd overal om ons heen is: seks.

Vrijdag 30 november wordt tijdens het NVVS Najaarscongres ‘Was will der Mann?' de winnaar van de Seks en Media Prijs 2018 in de ReeHorst te Ede bekend, gemaakt door de jury bestaande uit:
Albert Neeleman (voorzitter): Klinisch psycholoog, seksuoloog en systeemtherapeut, heeft o.a. gepubliceerd over seks en levensloop
Marijn Heemskerk: Freelancejournalist, voorzitter Seks en Media Prijs 2017 en winnaar Seks en Media Prijs 2016 met ‘Sekswerker is nog geen normaal beroep, en dat is maar goed ook’
Hans Peter Gramberg: Gepensioneerd theoloog, seksuoloog NVVS en psycho-sociale begeleider bij abortus.
Andrea Bijen: Regisseur/researcher/documentairemaker en o.a. initiatiefnemer van het online videoplatform Leven met Vaginisme. Op dit moment werkt ze aan filmproject SAME|different over het vrouwelijk lichaam.
Linda Duits: Sociaalwetenschapper gespecialiseerd in populaire cultuur, in het bijzonder op het gebied van gender en seksualiteit. Schrijft columns voor Folia en Brainwash over seks.


Noot voor de redactie: Bel voor meer informatie met M. de Boer of E. Broomans via:
Telefoon: 06 - 330 446 13
E-mail: mediaprijs@nvvs.info

Terug naar Nieuws