info@nvvs.info

075 - 647 63 74 (ook voor media)

nvvs.nieuws.bigbanner

Nominatieronde voor Seks & Media Prijs 2018 geopend

Gepubliceerd in Nieuws op vrijdag, 07 september 2018

Seks & Media prijs 2018SMP2018 logo met NVVS

Vanaf heden kunnen journalisten, programmamakers, webredacteuren en kunstenaars hun werk inzenden om kans te maken op de Seks & Media Prijs 2018. Op 30 november zal deze prestigieuze prijs voor de achtste keer worden uitgereikt door de Nederlandse Wetenschappelijke Vereniging voor Seksuologie (NVVS).


• Is er toekomst voor seks met robots?
• Wat is er gebeurd sinds #metoo?
• Welke seksuele oriëntaties worden afgekort tot LGBTQIAPK?
• Geeft sexting een positieve impuls aan ons seksleven?
• Hoe komt het dat jongeren in Nederland langer wachten tot de eerste keer?

Deze en vele andere vragen stelden pers en programmamakers dit jaar aan NVVS-seksuologen. Voor alle Nederlandse media blijft seksualiteit een populair onderwerp. Talloze artikelen, programma’s en vragenrubrieken worden er mee gevuld. Soms prima gedocumenteerd, maar helaas ook vaak vol gebakken lucht, fabels en misverstanden. Terwijl publiek en media gebaat zijn bij degelijke informatie, gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en bewezen effectieve hulpverlening.

Om gedegen mediaberichtgeving over seksualiteit te stimuleren, reikt de NVVS sinds 2010 de Seks & Media Prijs uit. Hiermee wil de NVVS schrijvende pers en programmamakers voor radio, televisie en internet aansporen om goed gedoseerde, degelijke en uitgebalanceerde informatie te verstrekken over seksualiteit.

Zowel schrijvende pers, kunstenaars, als makers van audiovisuele en digitale media kunnen tot en met zondag 28 oktober 2018 meedingen naar de prijs. De prijs bestaat uit een bedrag van € 1000 voor audiovisuele of gedrukte media geproduceerd in de periode van 16 oktober 2017 tot 21 oktober 2018. Boeken, complete websites en volledige programmaseries zijn uitgesloten van deelname.

Juryleden;

De inzendingen worden beoordeeld door een jury bestaande uit geregistreerde seksuologen NVVS en communicatie professionals werkzaam in preventie, voorlichting, hulpverlening en/of onderzoek:
• Andrea Bijen: Regisseur, researcher, documentairemaker en o.a. initiatiefnemer van het online videoplatform Leven met Vaginisme. Op dit moment werkt ze aan filmproject SAME|different over het vrouwelijk lichaam.
• Linda Duits: Sociaal Wetenschapper gespecialiseerd in populaire cultuur, in het bijzonder op het gebied van gender en seksualiteit. Schrijft columns voor Folia en Brainwash over seks.
• Hans Peter Gramberg: Gepensioneerd theoloog, seksuoloog NVVS en psycho-sociale begeleider bij abortus.
• Marijn Heemskerk: Freelance journalist, voorzitter SMP 2017 en winnaar SMP 2016 met ‘Sekswerker is nog geen normaal beroep, en dat is maar goed’
• Albert Neeleman (voorzitter): Klinisch psycholoog, seksuoloog en systeemtherapeut, heeft o.a. gepubliceerd over seks en levensloop

Voorwaarden voor en manier van deelname kunt u lezen op http://www.nvvs.info/mediaprijs

Neem voor meer informatie contact op;

Minke de Boer en Eva Broomans
Nederlandse Wetenschappelijke Vereniging voor Seksuologie
Adres: Postbus 94 1520 AB Wormerveer
Telefoon: +31 (0)6 - 43542534
E-mail: mediaprijs@nvvs.info
Web: www.nvvs.info
Terug naar Nieuws