info@nvvs.info

075 - 647 63 74 (ook voor media)

nvvs.nieuws.bigbanner

Voldoe jij al aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)?

Gepubliceerd in Nieuws op vrijdag, 06 april 2018
Beste NVVS-leden,

Zoals jullie als het goed is inmiddels hebben vernomen, gaat de AVG in op 25 mei 2018. Ben jij al AVG-proof?

AVG

De Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP) gaat over in de nieuwe Europese wet: Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). De nieuwe wet omvat een aantal belangrijke veranderingen die gaan over de toestemming om gegevens te verwerken.
Voldoe je niet? Dan kun je een hoge boete krijgen.

  • Zie hier meer informatie vanuit de Autoriteit Persoonsgegevens omtrent de veranderingen en een stappenplan om in 10 stappen voorbereid te zijn op de AVG.

Aanbod P3NL

Ben je zelfstandig gevestigd therapeut/behandelaar/arts en NVVS-lid? P3NL biedt voor € 25,-  toegang tot het AVG-programma waarmee je als professional kunt controleren of je voldoet aan de eisen die de AVG stelt. Het "AVG-programma" is een algemene toolkit die gemaakt is voor het midden- en kleinbedrijf. Dus het is voor iedereen handig om het te gebruiken als basis, maar als je echt specifieke vragen hebt over je eigen praktijk of instelling en specifiek voor de zorg, wordt dat daar niet in behandeld. Overigens worden in het programma zelf tal van vragen beantwoord en kunnen algemene vragen gesteld worden via de mail.

Het AVG-programma bestaat uit een stappenplan. Aan de hand van 15 stappen helpt P3NL jouw praktijk om klaar te zijn voor de nieuwe privacywetgeving. De wet is dan een mooie check en de doe-het-zelf AVG-verklaring geeft het bewijs dat je er alles aan doet om correct met gegevens om te gaan. Na invulling van het formulier duurt het maximaal 5 werkdagen voor de vouchercode wordt toegestuurd waarmee u toegang krijgt tot het AVG-programma.

  • Deelname aan het programma kost € 25,- per jaar (tarief 2018).
Wil je gebruik maken van dit aanbod? Meld je dan hier aan.

Voor verdere inhoudelijke vragen omtrent het AVG-programma kunt u zich richten tot P3NL, via info@p3nl.nl.

 

Terug naar Nieuws