info@nvvs.info

075 - 647 63 74 (ook voor media)

nvvs.nieuws.bigbanner

Theaterlezing over zelfbeminning en een poging tot ont-spannen

Gepubliceerd in Nieuws op woensdag, 21 februari 2018

over komen

Theaterlezing over zelfbeminning en een poging tot ont-spannen

Making love alone is still society’s dirty little secret” verklaarde zelfbenoemd Moeder van de Masturbatie Betty Dodson in het jaar 1988. Is er dertig jaar later iets veranderd?!

En hoe bereik je eigenlijk werkelijke zelfbeminning in een maatschappij met weinig lichaamsbesef en veel economisch denken? In de theaterlezing over komen bezoekt Gian een leger aan masturbatiegoeroes, beschrijft ze evenredig veel technieken, bevraagt ze taboes en mythes, betrekt ze de geschiedenis en de biologie, om uiteindelijk te komen bij het ultieme O..........

 
over komen is onderdeel van Gian’s zes jaar durende artistiek-journalistieke onderzoek naar seksualiteit. Dit resulteerde eerder in de succesvolle voorstelling SEXIETY i.s.m. Gehring&Ketelaars (o.a. Oerol en Parade), de theatrale talkshow Voorlichting voor Gevorderden en de podcastseries Bedvogels (HUMAN/VPRO) en De herontdekking van haarzelf.

Als Gian al één conclusie kan trekken uit dat onderzoek is dat theorieën over seks uiteindelijk nooit alleen over seks gaan. Waar deze avond wél over gaat?! Over ons culturele gebrek aan lichaamsbewustzijn. Over een calvinistische kramp waar we in schieten wanneer we proberen onszelf iets te gunnen. Over onze obsessie met doelgerichtheid. En bovenal: over ont-spannen in plaats van aan-spannen.

 
Credits over komen
Concept, tekst en spel: Gian van Grunsven (gianvangrunsven.com)
Spelcoaching: Lizzy Timmers
Dramaturgisch advies: Céline Buren
Mede mogelijk gemaakt door: Mail&Female en Fonds SOS van de NVVS

Terug naar Nieuws