info@nvvs.info

075 - 647 63 74 (ook voor media)

nvvs.nieuws.bigbanner

PERSBERICHT: Sophie Hilbrand wint NVVS Seks en Mediaprijs 2017 met Hotel Sophie, aflevering Ouderen en seksualiteit

Gepubliceerd in Nieuws op donderdag, 23 november 2017

SMP2017 logo DEFDe jury koos deze inzending uit drie genomineerden. Volgens de jury sprong Hotel Sophie ertussenuit, omdat een onderbelicht onderwerp in de seksualiteit eindelijk eens goed bespreekbaar wordt gemaakt: seks op oudere leeftijd. Hilbrand weet op de juiste toon en met zorgvuldigheid een sfeer te creëren waarin deelnemers hun persoonlijke verhalen delen, zonder gene. Die persoonlijke verhalen worden door een deskundige in context geplaatst. De jury is van mening dat hiermee een taboe doorbroken wordt.

Hilbrand laat de twee andere genomineerden achter zich:

  • Gehring & Ketelaars i.s.m. Gian van Grunsven met Sexiety. Een prachtig theaterstuk, waarin het publiek op een creatieve en inspirerende manier wordt meegenomen op een zoektocht naar seksuele groei. Met mini-colleges seksuele voorlichting voor gevorderden.
  • Anne van Campenhout met haar documentaire My Fucking Problem. Een persoonlijke zoektocht, waarin de kijker Anne’s worsteling voelt die ontstaat als penetratie niet lukt. En dat in een tijd waarin seks gereduceerd lijkt te zijn tot penetrerende seks. Een documentaire die raakt.
De Seks & Media Prijs wordt sinds 2010 jaarlijks uitgereikt door de Nederlandse Wetenschappelijke Vereniging voor Seksuologie (NVVS). Middels de Seks & Media Prijs wil de NVVS pers en programmamakers aansporen om goed gedoseerde, degelijke en gebalanceerde informatie te verstrekken over seksualiteit. Inzendingen worden beoordeeld door een jaarlijks wisselende jury.

Het volledige juryrapport van de Seks & Mediaprijs 2017, waarin ook op andere van de 21 inzendingen ingegaan wordt, is hier te vinden: https://www.nvvs.info/images/Juryrapport_SMP_2017_-_Finaal.pdf.

De Seks & Media Prijs werd de afgelopen jaren gewonnen door:

Vanaf vandaag kunnen artikelen, programma’s en internetproducties worden ingezonden voor de Seks & Media prijs 2018. Ook kunstenaars die werk hebben gemaakt rondom het thema seksualiteit worden uitgenodigd dit te doen.

Meer informatie over de prijs is te vinden op: https://www.nvvs.info/professionals/awards/seks-media-prijs.

Noot voor de redactie: 
Bel voor meer informatie met mevr. M. de Boer of mevr. E. Broomans via telefoon: 06 - 330 446 13 of e-mail: mediaprijs@nvvs.info  


 

Gelezen: 1993 keer
Terug naar Nieuws