info@nvvs.info

075 - 647 63 74 (ook voor media)

nvvs.nieuws.bigbanner

PERSBERICHT: Wie wint de Seks & Media Prijs 2017?

Gepubliceerd in Nieuws op maandag, 30 oktober 2017

SMP2017 logo DEFPERSBERICHT: Wie wint de Seks & Media Prijs 2017?
'My Fucking Problem', 'Sexiety' of 'Hotel Sophie'?


Op 24 november 2017 wordt de jaarlijkse Seks & Media Prijs (SMP) van de Nederlandse Wetenschappelijke Vereniging voor Seksuologie uitgereikt. Wie van de drie kanshebbers gaat hem winnen?

  • De documentaire My Fucking Problem van Anne van Campenhout? Een persoonlijke zoektocht, waarin de kijker Anne’s worsteling voelt die ontstaat als penetratie niet lukt. En dat in een tijd waarin seks gereduceerd lijkt te zijn tot penetrerende seks. Een documentaire die raakt.
  • Of wint Sexiety van Gehring & Ketelaars i.s.m. Gian van Grunsven? Een prachtig theaterstuk, waarin het publiek op een creatieve en inspirerende manier wordt meegenomen op een zoektocht naar seksuele groei. Met mini-colleges seksuele voorlichting voor gevorderden.
  • Sophie Hilbrand met Hotel Sophie, en dan wel de aflevering Ouderen en seksualiteit, behoort ook tot de kanshebbers. Een eerlijke, hoopvolle aflevering, waarin ouderen eens anders in beeld komen dan mopperend over de thuiszorg of pensioen. Ouderen zijn niet seksloos, zo blijkt.
De Seks & Media Prijs wordt jaarlijks uitgereikt door de Nederlandse Wetenschappelijke Vereniging voor Seksuologie (NVVS). Middels de Seks & Media Prijs wil de NVVS pers en programmamakers aansporen om goed gedoseerde, degelijke en gebalanceerde informatie te verstrekken over seksualiteit. Inzendingen worden beoordeeld door een jaarlijks wisselende jury. Meer informatie is te vinden op: https://www.nvvs.info/professionals/awards/seks-media-prijs .

De drie kanshebbers werden door de jury geselecteerd uit alle ingezonden krantenartikelen, televisieprogramma’s, online artikelen, een podcast, een theaterstuk, en een animatiefilm.

Volgens de jury onderscheiden de drie genomineerde inzendingen zich door de openheid waarmee de makers zelf over hun seksualiteit praten, of een situatie creëren waarin andere mensen zich veilig genoeg voelen om dat te doen. Drie inzendingen bovendien, die aan het denken zetten. Over vaginisme, over hoe seks eruit kan zien na een bepaalde leeftijd, en over hoeveel we weten en vooral ook niet weten over dat wat de hele tijd om ons heen is: seks.

Vrijdag 24 november wordt tijdens het NVVS-wetenschapscongres ‘It takes two to tango’, de winnaar van de Seks & Media Prijs 2017 in Het Huis te Utrecht bekend gemaakt door de jury bestaande uit:
  • Marijn Heemskerk (voorzitter): Freelancejournalist, winnaar Seks & Media Prijs 2016 met ‘Sekswerker is nog geen normaal beroep, en dat is maar goed ook’
  • Prof. dr. Alfons Vansteenwegen: Vlaams seksuoloog en relatietherapeut, onder andere auteur van de bestseller ‘Liefde is een werkwoord’
  • Astrid Kremers: Cognitief gedragstherapeutisch werker, seksuoloog NVVS, en werkzaam in Praktijk Astrid Kremers en UMC Utrecht, www.sexuoloog.nl    
  • Albert Neeleman: Klinisch psycholoog en systeemtherapeut, heeft o.a. gepubliceerd over seks en levensloop
  • Babah Tarawally: Freelance programmamaker, editor, storyteller, presentator, moderator, schrijver van onder andere het artikel https://www.oneworld.nl/love/weg-met-het-mes-kom-met-de-pen  
Wilt u de uitreiking graag bijwonen? Stuur dan een e-mail aan mediaprijs@nvvs.info.

Noot voor de redactie: Bel voor meer informatie met mevr. M. de Boer of mevr. E. Broomans via: Telefoon: 06 - 330 446 13 of E-mail: mediaprijs@nvvs.info  

 

Gelezen: 2848 keer
Terug naar Nieuws