info@nvvs.info

075 - 647 63 74 (ook voor media)

nvvs.nieuws.bigbanner

P3NL - tijd om vooruit te kijken

Gepubliceerd in P3NL op woensdag, 13 september 2017

Zoals jullie allen weten zijn wij als vereniging sinds de oprichting betrokken bij P3NL en lid van P3NL. Deze federatie bestaat nu 2,5 jaar. Na de opstart fase is het nu tijd om vooruit te kijken. Thema van P3NL wordt ‘geen gezondheid zonder mentale gezondheid’. Dit thema sluit mooi aan bij het biopsychosociale en multidisciplinaire van de NVVS. Een minicongres rond dit thema wordt binnenkort georganiseerd voor vertegenwoordigers van de verschillende verenigingen.

Samen met P3NL wordt gewerkt aan een strategisch plan om de NVVS, ons vakgebied en het beroep op de kaart te zetten bij beleidsmakers. Het bestuur van P3NL heeft een aantal leden die een goed netwerk hebben en strategisch sterk zijn. Ook is er een lobbyist met veel ervaring en contacten in Den Haag betrokken. We zijn er als bestuur van overtuigd dat het verstandig is om nog lid te blijven van P3NL en te kijken welke vruchten deze samenwerking kan afwerpen. De NVRG is een goed voorbeeld van deze vruchtbare samenwerking met P3NL. Maar, een lange adem is belangrijk.

Om jullie meer inzicht te geven in wat P3NL allemaal doet en om de transparantie te verhogen, zullen vanaf nu in de nieuwsbrieven linkjes worden geplaatst naar nieuwsberichten van P3NL. Indien er tussendoor een belangrijk bericht is, zullen we dat in een speciale mailing naar de leden doorsturen.

De verkeerde-bed-problematiek van de seksuoloog

Boeiende column NVVS en P3NL
Binnen P3NL is het adagium: "geen gezondheid zonder mentale gezondheid". De seksuoloog is een voorbeeld van die succesvolle integrale benadering. Onder de intrigerende titel De verkeerde-bed-problematiek schreven Hester Pastoor (voorzitter Nederlandse Vereniging Voor Seksuologie) en Marnix de Romph (directeur P3NL) een column om een lans te breken voor de erkenning van de seksuologie als volwaardige discipline binnen de gezondheidszorg. U vindt de column hier.

Terug naar Nieuws