info@nvvs.info

075 - 647 63 74 (ook voor media)

Introductie

Banner.NVVSWD17

Bent u arts of hulpverlener? En komt u in aanraking met mensen die chronisch ziek zijn?
Is er bij uw patiënten of cliënten aandacht voor seksualiteit? Of zou u dat nou wel eens op de agenda willen zetten? Of zou u als seksuoloog willen weten wat de impact van een chronische ziekte is op seksualiteit?

Steeds meer mensen worden gedurende hun leven geconfronteerd met chronische ziekten. In de meeste gevallen zal dit invloed hebben op de seksualiteitsbeleving van de zieken en hun partners.

Huisartsen, revalidatieartsen, specialisten ouderengeneeskunde, en ook verpleegkundigen en fysiotherapeuten hebben veel kennis over chronische ziekten. Maar is er voldoende aandacht voor de invloed hiervan op seksualiteit? Seksuologisch hulpverleners zijn goed bij machte om seksualiteit bespreekbaar te maken. Maar hebben zij genoeg kennis over de invloed van verschillende ziekten op seksualiteit?

Op 24 november 2017 zal de wisselwerking tussen seksualiteit en chronisch somatische ziekten centraal staan tijdens de wetenschapsdag van de Nederlandse wetenschappelijke Vereniging Voor Seksuologie (NVVS). Welke lichamelijke, psychische en relationele aspecten van een chronische ziekte werken door op de seksuele functie, de seksuele identiteit en de seksuele relatie? En in hoeverre kan seksualiteit het chronisch ziek zijn beïnvloeden?

Wetenschappelijke commissie

woet_gianotten

Woet Gianotten
arts - seksuoloog NVVS

loes_jaspers

Loes Jaspers
public health arts i.o. -
seksuoloog NVVS i.o.

wanda_kief

Wanda Kief
arts - seksuoloog NVVS i.o.

peter_leusink

Peter Leusink
huisarts - seksuoloog NVVS

noortje_roussel

Noortje Roussel
klinisch psycholoog - psychotherapeut - seksuoloog NVVS - praktijkopleider
AMC Amsterdam
Docent 'Psyche & Soma'
RINO Amsterdam

 

Laatst aangepast op dinsdag, 10 oktober 2017 16:39

NVVS Wetenschapsdag
It takes three to tango...

Chronisch somatische ziekten en seksualiteit

Wetenschapsdag 2017
Vrijdag 24 november 2017
Het Huis, Utrecht