info@nvvs.info

075 - 647 63 74 (ook voor media)

Sprekers

 Dilana Schaafsma

Dr. Dilana Schaafsma (dagvoorzitter)

Dilana Schaafsma is werkzaam als associate lector bij Fontys Pedagogiek. Daar heeft zij haar eigen onderzoekslijn ‘Gezond Seksueel Opgroeien’. De missie van deze onderszoekslijn is ‘de seksuele gezondheid van kinderen, jongeren en jongvolwassenen bevorderen en ongewenste ervaringen voorkomen’. Hierbinnen is specifieke aandacht voor jongeren met een beperking. Daarnaast is zij voorzitter van de stichting Maand van de Leuke Seks. Met de werkgroep Maand van de Leuke Seks organiseert zij activiteiten in de maand maart, gericht op de positieve kanten van seksualiteit.

Rhea Darens

Rhea Darens 

Rhea Darens (pseudoniem) is sinds 1987 samen met haar partner. Sinds 2011 hebben ze een open relatie. Samen hebben ze drie kinderen, die nog niet weten van de open relatie. Ze is een EFT-relatietherapeut voor stellen in een consensuele non-monogame relatie (CNM). Emotionally Focused Therapy (EFT) versterkt de veilige hechting tussen partners. Hierdoor nemen veel voorkomende emoties binnen open relaties, zoals jaloezie, angst en onzekerheid, af. Verder helpt het partners bij veranderingen binnen open relaties, zoals een nieuwe liefde, of een andere non-monogame structuur, rol of positie.

Sara Bungener

Sara Bungener

Sara Bungener is Kinder- en jeugdpsychiater bij Levvel, seksuoloog (NVVS io) en mede-oprichter van UniQ, een zorgteam voor LHBTI+jongeren. Daarnaast is zij als onderzoeker verbonden aan het Kennis en zorgcentrum Genderdysforie van het Amsterdam UMC, waar ze onderzoek doet naar de seksuele ontwikkeling van transgenderjongeren & jongeren in de Jeugd GGZ, en naar het bespreken van Seksualiteit en Genderdiversiteit door hulpverleners. Recent is hiermee de SexQ tool ontwikkeld, een gesprekstool om het gesprek over deze onderwerpen te starten met jongeren, ontwikkeld met jongeren, hulpverleners en experts.

Afiah Vijlbrief

Joana Lamptey

Joana Lamptey (zij/haar) werkt als programma-assistent Seksuele Vorming bij Rutgers. Zij heeft een MSc. graad behaald aan the School of Oriental & African Studies, London, in African Politics en deed hiervoor onderzoek naar de Christelijke lobby tegen de herziening van het Ghanese seksuele vorming curriculum. Op het gebied van gender, seksualiteit en culturen heeft ze haar kennis o.a. uitgebreid als data-verzamelaar voor een kunstproject, gastdocent, erotisch winkel medewerker en regio-coördinator bij een NGO gericht op vrouwen

Bert Messelink

Bert Messelink

Bert Messelink is als uroloog en seksuoloog nvvs werkzaam in het Medisch Centrum Leeuwarden. Een medisch specialist met een brede kijk op de mens en de zorg. Geen hokjes maar discipline overstijgend kijken naar hulpvragen, dat is zijn motto. Hij is voorzitter van de richtlijn commissie Chronische Bekkenpijn. Hij heeft meerdere hoofdstukken in boeken over pijn geschreven en geeft voordrachten en onderwijs over bekkenpijn, oa aan seksuologen in opleiding.

Gidia Jacobs

Gidia Jacobs

Gidia Jacobs is gezondheidszorgpsycholoog en seksuoloog NVVS. Ze werkt vrijgevestigd bij CenSeRe in Voorschoten en in de Proctos kliniek in Bilthoven. Op beide plekken ziet ze veel cliënte met (chronische) pijn klachten van het hele anogenitale en bekkengebied. Tevens geeft ze les aan diverse opleidingen over seksuologie en omgaan met pijn.

Alma Brand

Alma Brand

Alma Brand is promovenda bij de Open Universiteit onder begeleiding van Jacques van Lankveld en Wim Waterink. Tot eind 2022 was ik praktiserend Bekkenfysiotherapeut met NVVS aantekening Seksuologie. Tevens ben ik Psycholoog. Op dit moment werk ik als hoofdonderzoeker op een (tijdelijk) project in de transculturele psychiatrie bij Tilburg University en ben ik als scriptie beoordelaar betrokken bij de bekkenfysiotherapie opleiding van AVANS Hogeschool in Breda.

Herman Leliefeld

Herman HJ Leliefeld

Hij is opgeleid tot uroloog in Aken en Londen in de zeventiger jaren.
In Nederland werkte hij aan het UMCU, het Laurentiusziekenhuis te Roermond en het St. Antoniusziekenhuis te Nieuwegein. Hij was medeoprichter van de Wetenschappelijke Vereniging voor Seksuele Disfuncties in 1987 welke in 2012 fuseerde met de NVVS. In 2018 en 2020 schreef hij een update over mannelijk hypogonadisme.

Hanneke Bolt

Hanneke Bolt

Hanneke Bolt is arts seksuoloog NVVS sinds 2009. Voor die tijd werkte ze onder andere als fertiliteitsarts (EMC) , ANIOS gynaecologie(Diaconessenhuis Leiden), Abortusarts en arts primaire seksuele gezondheidszorg ( abortusklinieken van Leiden en Rotterdam/CASA). Sinds 2008 werkt ze part time voor het Erasmus Medisch Centrum, waar ze spreekuren heeft voor alle typen seksuologische problematiek, gerelateerd aan somatische comorbiditeit. Ze geeft ook onderwijs aan de bachelor opleiding Geneeskunde en aan de Zorgakademie voor Verpleegkundigen Obstetrie, Oncologie en Geriatrie. Een halve dag in de twee weken heeft ze ook spreekuur op de revalidatie polikliniek van Rijndam Revalidatie Rotterdam. Sinds 2021 geeft ze praktijkvaardigheidslessen Gynaecologisch Onderzoek aan de Master Geneeskunde, de Verloskunde Academie Rotterdam en voor de Huisartsopleiding Rotterdam.

Luisa Decker

Luisa Decker

Luisa Decker is consulent seksuele gezondheid bij Avans Hogeschool en haar eigen bedrijf Beyond the basics of sex. Haar missie is ‘dat professionals in zorg, welzijn en hoger onderwijs in Nederland de kennis en kunde hebben om seksualiteit en seksuele gezondheid bespreekbaar te maken, zodat iedereen seksueel gezonde keuzes kan maken’. Bij Avans begeleid ze de organisatie, collega’s en studenten in het omgaan met seksueel grensoverschrijdend gedrag en soggi-vraagstukken, maar ook de switch naar een positieve kanten van seksualiteit. Hiernaast is Luisa bezig met het behalen van haar registratie en lid van de commissie onderwijs.

%MCEPASTEBIN%
Laatst aangepast op dinsdag, 21 maart 2023 10:35

Voorjaarscongres 2023

14 april 2023