info@nvvs.info

075 - 647 63 74 (ook voor media)

Sprekers

Ciel Wijsen: (moderator) Sociaal psycholoog (onderzoeker, coach en trainer) en demograaf - https://www.nvvs.info/professionals/over-de-nvvs/bestuur/ciel-wijsen
 Majone Steketee

Prof. dr. Majone Steketee: (external) researcher Erasmus School of Social and Behavioural Sciences Department of Psychology, Education & Child Studies/ Clinical Child and Family Studies.

Prof. dr. Majone Steketee is wetenschappelijk directeur bij het Verwey-Jonker Instituut. Prof Steketee werkt sinds 1998 bij het instituut en heeft een breed inhoudelijk profiel. Majone is expert op de terreinen van jeugd(zorg), geweld in afhankelijkheidsrelaties en de geestelijke gezondheidszorg. Sinds 2016 is Majone eveneens bijzonder hoogleraar Orthopedagogiek aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Als bijzonder hoogleraar houdt zij zich vooral bezig met de intergenerationele overdracht van huiselijk geweld.

dinah bons Dinah Bons: Dinah de Riquet-Bons is hoofd creatief strategie bij Adelheid Roosen en Zina Platform, is een LGBTQI+ lobbyist en een hiv-, aids- en sekswerkactivist. Dinah heeft transgenderrechten en -beleid vormgegeven voor EU-commissies en bij de Europese rechtbank met beleid en onderzoek als strategisch directeur van Transgender Europe opererend vanuit Berlijn. Momenteel is ze de duovoorzitter van de biculturele transorganisatie Trans United Europe. Dinah is ook een operationeel bestuurslid bij ICRSE en NSWP en Pride Amsterdam. Ze woont in Parijs en Amsterdam.
 martinegoeman

Mr. Martine Goeman: jurist en Hoofd van het Gender en Mensenrechtenprogramma van Amnesty International in Nederland. Binnen dit programma is zij verantwoordelijk voor onderzoek, pleitbezorging en woordvoering. Voor de campagne #letstalkaboutyes, begeleidt zij een actiegroep van vrouwen die een verkrachting hebben meegemaakt. Voorafgaand aan haar werk bij Amnesty International is zij twaalf jaar werkzaam geweest bij Defence for Children, oa als programmamanager Kinderrechten en Migratie.  

Ine Vanwesenbeeck Em. Prof. Dr. Ine Vanwesenbeeck: Ine Vanwesenbeeck is wetenschapper en expert op het terrein van gender en seksualiteit en produceerde vele (inter)nationale wetenschappelijke publicaties. Gedurende de afgelopen 30 jaar was zij als onderzoeker, manager en adviseur verbonden aan (voorlopers van) Rutgers, kenniscentrum seksuele gezondheid en rechten, en gedurende tien jaar aan de Universiteit Utrecht als Bijzonder Hoogleraar Seksuele ontwikkeling, diversiteit en gezondheid. Sinds kort is zij met emeritaat. 
 YvonneMerkies

Drs. Yvonne Merkies: Manager behandelzaken/Klinisch psycholoog bij Sinai Centrum

Sinds drie jaar werk ik voor het Sinaicentrum als manager behandelzaken voor de polikliniek en de kliniek. De focus in ons centrum ligt op het goed behandelen van ptss. In het begin van mijn werkloopbaan begon ik bij de vrouwenhulpverlening. De vrouwenhulpverlening vestigde de aandacht op het gegeven dat meldingen van seksueel geweld vooral als het door een bekende was, niet serieus werd genomen, de vraag is of we er al helemaal zijn! Naast mijn werk bij het Sinaicentrum ben ik supervisor emdr, supervisor VGCt. Regelmatig geef ik les, seksuologie en cognitieve gedragstherapie.

 Scheffers

Dr. Mia Scheffers: bewegingswetenschapper en seksuoloog. Mia Scheffers is bewegingswetenschapper, psychomotorisch therapeut/integratief bewegingstherapeut en seksuoloog. Zij werkte ruim 25 jaar bij ARQ Centrum ’45. Daarnaast was ze werkzaam in een vrijgevestigde praktijk voor traumabehandeling. In haar klinisch werk en ook in haar trainingen en onderzoek staat de bewegings- en lichaamsgerichte behandeling van traumagerelateerde problematiek en met name seksueel trauma centraal. Momenteel is ze als associate lector verbonden aan het lectoraat Bewegen, gezondheid en welzijn van Hogeschool Windesheim.

Laatst aangepast op vrijdag, 26 maart 2021 12:33

Virtuele NVVS Voorjaarscongres 2021 - Als Seks schaadt: ongewenste seks en seksueel geweld78

26 maart 2021 - Online