info@nvvs.info

075 - 647 63 74 (ook voor media)

Congrescommissie

 Het programma van het NVVS Voorjaarscongres 2021 is samengesteld door:


Laan

Prof. dr. Ellen Laan, hoogleraar Biopsychosociale Determinanten van Seksuele Gezondheid, Universiteit van Amsterdam, en hoofd van de afdeling Seksuologie en Psychosomatische Gynaecologie, Amsterdam Universitair Medisch Centrum -
Als seksuoloog-NVVS en GZ-psycholoog behandelt ze mannen en vrouwen met complexe seksuele problemen en lichamelijk onverklaarde buik- en bekkenpijn. Haar wetenschappelijke onderzoek richt zich op hormonale, psychologische en maatschappelijke factoren die bijdragen aan genderverschillen in ervaren seksueel plezier. In 2012 ontving ze een eredoctoraat van de Katholieke Universiteit Leuven. Samen met Rik van Lunsen schreef ze het boek Seks! Een leven lang leren (Prometheus, 2017), en met Sanderijn van der Doef schreef ze een boek voor meiden van 12+, Lijfboek voor Powergirls (Ploegsma, 2019). Ze is oprichter en voorzitter van de stichting Seksueel Welzijn Nederland, dat tot doel heeft de bevordering van seksueel welzijn en seksuele gelijkheid voor iedereen die seksueel actief is of dat wil zijn, www.seksueelwelzijn.nl. 

Nijholt

Cornely Nijholt: In mijn praktijk in Den Bosch ( Bureau Intieme Zaken) zie ik individuen en stellen met zeer uiteenlopende vragen, problemen en nieuwsgierigheden op het gebied van seks. Veelal is dit voor mensen de eerste stap die ze zetten in hun zoektocht. Ik zie mijzelf dan ook vaak als poortwachter waar vanuit cliënten weer een stap dichterbij hun antwoord mogen komen. Daarnaast ben ik als verpleegkundige werkzaam in geriatrische zorg. 

Nobel
Hans-Erik Nobel: Verpleegkundig consulent hiv in de DC klinieken in Amsterdam en consulent seksuele gezondheid (CSG). Sinds 26 jaar werkzaam in het hiv veld. In 2018 opleiding tot Consulenten Seksuele Gezondheid afgerond en bezig met registratietraject tot Consulent Seksuele Gezondheid NVVS. In 2020 een eigen praktijk gestart (www.psga.nl

Steeg

Esther van der Steeg, MSc., pedagoog, consulent seksuele gezondheid NVVS en supervisor NVVS i.o. - Esther van der Steeg is pedagoog en consulent seksuele gezondheid NVVS en biedt seksuologische hulpverlening, voorlichting, supervisie en scholing aan professionals in de sport, de zorg en het onderwijs. Zij deed onderzoek naar seksuele integriteit als pedagogische beroepscompetentie van professionals in de sport en lichamelijke opvoeding. Haar drive is het bevorderen van respectvolle, gezonde en bewuste omgang met de eigen seksualiteit en die van de ander.

 

 

 

Laatst aangepast op donderdag, 11 februari 2021 13:54

Virtuele NVVS Voorjaarscongres 2021 - Als Seks schaadt: ongewenste seks en seksueel geweld78

26 maart 2021 - Online