info@nvvs.info

075 - 647 63 74 (ook voor media)

Sprekers

 Dilana Schaafsma

Dilana Schaafsma (dagvoorzitter)

Dilana Schaafsma is werkzaam als associate lector bij Fontys Pedagogiek. Daar heeft zij haar eigen onderzoekslijn ‘Gezond Seksueel Opgroeien’. De missie van deze onderszoekslijn is ‘de seksuele gezondheid van kinderen, jongeren en jongvolwassenen bevorderen en ongewenste ervaringen voorkomen’. Hierbinnen is specifieke aandacht voor jongeren met een beperking. Daarnaast is zij voorzitter van de stichting Maand van de Leuke Seks. Met de werkgroep Maand van de Leuke Seks organiseert zij activiteiten in de maand maart, gericht op de positieve kanten van seksualiteit.

Luk Gijs

Luk Gijs

Dr. Luk Gijs, psycholoog, emeritus, Instituut voor Familiale en Seksuologische Wetenschappen, Departement Neurowetenschappen, KUL. Was eerder ook werkzaam bij Klinische Psychologie (Universiteit Utrecht) en bij het Kennis- en Zorgcentrum Genderdysforie (Amsterdam). Zijn seksuologische interesse gebieden zijn: seksuele deviantie, parafilia/parafiele stoornissen, (daders van) seksueel geweld en de theoretische en wetenschapsfilosofische aard van de seksuologie. .

Marjo Ramakers

Marjo Ramakers

Marjo Ramakers is arts/seksuoloog NVVS/supervisor NVVS. De afgelopen dertig jaar werkte zij in diverse ziekenhuizen/klinieken (tot januari 2023) en sinds 2005 vrijgevestigd. Daarnaast was zij bij de RINO onder andere hoofdopleider Consulenten en later hoofdopleider Seksuologie (tot april 2023). Ze verzorgde presentaties in binnen- en buitenland en schreef mee aan diverse richtlijnen over genitale pijn- en penetratie problematiek, en is coauteur van het handboek Seksuele gezondheid. Oud-voorzitter en erelid van de NVVS. Ontving de Hector Treubprijs vanwege maatschappelijke verdiensten op gebied van de psychosomatische obstetrie en gynaecologie.

Wilrieke Sophia

Wilrieke Sophia

Wilrieke Sophia M.Sc. (die/diens) is een sex & intimacy educator, (TEDx) spreker, adviseur & coach voor creatieve makers en wetenschappers, auteur en oprichter van Exploring Deeper en Cuddle Workshops International. De belangrijkste focus van diens werk is empowerment door zelfkennis en begrip, radicale zelfinclusie, het belichaamd ervaren van grenzen en verlangens, en een uitgebreide praktijk van consent - allemaal gebaseerd op een basis van traumabewustzijn en neurowetenschappen. Wilrieke werkt samen met kunstenaars en wetenschappers, en is begeleider en mentor van startende en gevestigde facilitators. Met hun project Red Flags in Workshops creëert Wilrieke gratis materialen over bijvoorbeeld verantwoording, misbruik en machtsdynamiek in de intimiteits- en welzijnsgemeenschappen.

Foto credits: Elwin Rijken

Bert Messelink

Rafael Kiebooms

Rafael Kiebooms behaalde de Master in Seksuologie (KULeuven, België, 2022) en volgde de therapie opleiding Sexocorporel aan het Zürcher Institut für klinische Sexologie & Sexualtherapie (Zwitserland, 2023). Een pedagogisch groepswerk rond jonge vrouwen die de pil niet verdragen of niet willen nemen, wekte zijn interesse in het gebruik van het cyclusdagboek als therapeutisch instrument. Daarom volgde hij in 2023 de opleiding tot consulent in de wetenschappelijk onderbouwde methode van Sensiplan om deze methode in te zetten bij de individuele en paartherapie. Hij is betrokken bij problematieken rond seksueel grensoverschrijdend gedrag op het werk en in de wellness sector (klachtencommissie).

Gidia Jacobs

Iris Josephina Verstappen

Iris is gecertificeerd Hormooncoach, Functional Hormoonspecialist, Orthomoleculair Adviseur en Geboortewerker met een academische achtergrond in medische antropologie en vrouwenstudies. Ze kwalificeerde zich ook in holistische vrouwengezondheid, traditionele verloskunde en trauma-informed coaching. In al haar werk ligt de nadruk op het leren kennen van het lichaam, het delen van kennis en tools zodat mensen weloverwogen lichaamskeuzes kunnen maken en het cultiveren van een gevoel zich thuis voelen in het lichaam
Iris ondersteunt vrouwen en mensen die menstrueren door middel van online coaching, cursussen, workshops en retraites in samenwerking met een gynaecologe. Daarnaast leidt ze mensen op tot HHC coach in haar 9 maanden Holistic Hormone & Cycle Coaching training.
Ze is ook de host van de Planting Seeds Podcast. Meer over Iris en haar werk: www.cycleseeds.com en @cycleseeds op Instagram.

Alma Brand

Peter Leusink

Dr. Peter Leusink, arts, seksuoloog NVVS, is initiatiefnemer van Transgenderzorg Utrecht, een netwerkorganisatie van 1 GZ-psycholoog, 2 psychotherapeuten, 1 psychiater en 1 arts, waarvan 2 seksuologen NVVS en 1 consulent Seksuele gezondheid NVVS.

Herman Leliefeld

Willem-Jan Schrama

Willem-Jan Schrama (hen/hun) is orthopedagoog-generalist, gz-psycholoog en seksuoloog NVVS. Hij richtte in 2014 BuroJIJ op. JIJ groeide uit tot GGZ-instelling met locaties in Amsterdam, Utrecht en Loon op Zand (Brabant) en biedt naast reguliere GGZ-behandelingen ook specialistische genderzorg aan kinderen, jongeren en volwassenen. Willem-Jan vindt het belangrijk om cliënten vanuit een persoonlijke benadering en vanuit gelijkwaardig contact te behandelen. Hen geeft graag les aan psychologen en orthopedagogen en in hun vrije tijd reist Willem-Jan graag rond in de camper met hun gezin.

Hanneke Bolt

Guy Shpak

A neuroscientist interested in how common practices, and specifically martial arts practice, modify our physiology and behavior. My master's and Ph.D. research focused on how social information is coded by the brain’s olfactory system (pheromonal communication). As a postdoctoral researcher at the Erasmus MC psychiatry department, I investigated the physiological characteristics of mental disorders in human neuronal cultures. Later, I was a senior lecturer and coordinator at the Erasmus University College Life-sciences department. My way in the martial arts world started at the age of 12 and never stopped since, practicing and teaching karate, krav maga, and more. Currently, I am researching and consulting about the intersection between neuroscience, martial arts, and mental well-being.

Mia Scheffers

Mia Scheffers

Bewegingswetenschapper en seksuoloog. Mia Scheffers is bewegingswetenschapper, psychomotorisch therapeut/integratief bewegingstherapeut en seksuoloog. Zij werkte ruim 25 jaar bij ARQ Centrum ’45. Daarnaast was ze werkzaam in een vrijgevestigde praktijk voor traumabehandeling. In haar klinisch werk en ook in haar trainingen en onderzoek staat de bewegings- en lichaamsgerichte behandeling van traumagerelateerde problematiek en met name seksueel trauma centraal. Momenteel is ze als associate lector verbonden aan het lectoraat Bewegen, gezondheid en welzijn van Hogeschool Windesheim.

Luisa Decker

Daphne van der Putten

Daphne van der Putten is een ervaren gepassioneerde verloskundige met ervaring in de 1e, 2e en 3e derde lijns zorg. Integral Pelvic Therapy (IPT)werd ontwikkeld door Daphne en haar compagnon Mariëtte Firts binnen hun onderneming Dana Centrum. IPT is een antwoord op een missende schakel binnen de bekkenzorg, waarbij de complementaire wereld verbonden wordt met de reguliere zorg. Samen startten zij in 2017 de opleiding Integral Pelvic Therapy en richtten de bijbehorende beroepsvereniging IPTA op. Daphne is telkens weer verbaasd over de effectiviteit van het werk en past de technieken uit IPT dagelijks toe in haar verloskundig werk. Zij is inmiddels praktijkhouder van de verloskundige praktijk welke onderdeel is van Dana Centrum. Daarnaast is Daphne daarnaast actief als bestuurslid van de IPTA en het Evu, de vereniging van 1e lijns praktijken regio Utrecht

%MCEPASTEBIN%
Laatst aangepast op woensdag, 06 december 2023 16:29

Najaarscongres 2023

8 december 2023