info@nvvs.info

075 - 647 63 74 (ook voor media)

Sprekers

 Majone Steketee

Linda Dekker, universitair docent 

Linda Dekker is universitair docent bij het ‘Department of Psychology, Education and Child Studies’ (DPECS) aan de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR). In 2019 heeft ze succesvol haar promotieonderzoek verdedigd genaamd “Tackling Teenage: Psychoseksueel functioneren van adolescenten met een autisme spectrum stoornis (ASS)” bij het Erasmus MC – Sophia Kinderziekenhuis. Dr. Dekker's onderzoek focust op 2 thema’s: seksualiteit en autisme. Ze heeft verschillende projecten rondom zowel daderschap als slachtofferschap en seksuele ontwikkeling en voorlichting in adolescenten. Daarnaast is ze betrokken bij verschillende projecten rondom psychoseksueel functioneren en gendervragen in autistische populaties, en is zij projectleider van een onderzoek naar de impact van COVID-19 op gezinnen met kinderen met autisme. Ze is oprichter en huidig voorzitter van het Rotterdam Autisme Consortium (R.A.C.); een samenwerking tussen de EUR en 3 grote GGZ instelling in de regio Rotterdam (Erasmus MC – Sophia; Youz; en Yulius).

 Majone Steketee

Dr. Dilana Schaafsma, associate lector

Dilana Schaafsma is werkzaam als associate lector bij Fontys Pedagogiek. Daar heeft zij haar eigen onderzoekslijn ‘Gezond Seksueel Opgroeien’. De missie van deze onderszoekslijn is ‘de seksuele gezondheid van kinderen, jongeren en jongvolwassenen bevorderen en ongewenste ervaringen voorkomen’. Hierbinnen is specifieke aandacht voor jongeren met een beperking. Daarnaast is zij voorzitter van de stichting Maand van de Leuke Seks. Met de werkgroep Maand van de Leuke Seks organiseert zij activiteiten in de maand maart, gericht op de positieve kanten van seksualiteit.

dinah bons

Jill Mecking, ervaringsdeskundige 

Jill Mecking is oprichter van de Ongeziene Blinden, belangenbehartiging voor visueel beperkten die in hun jeugd fysiek, psychisch of seksueel geweld hebben meegemaakt in woonvormen voor deze doelgroep. Wij hebben er mede voor gezorgd dat deze doelgroep is meegenomen in het onderzoek "Onvoldoende beschermd, geweld in de Nederlandse jeugdzorg van 1945 tot heden." Dit onderzoek is uitgevoerd onder leiding van prof. Micha de Winter. Verder is Jill op dit moment betrokken als ervaringsdeskundig onderzoeker bij het onderzoeksproject "Ik weet niet wat ik niet weet: Een seksueel voorlichtingsprogramma voor en door mensen met een visuele beperking'.

 martinegoeman

Yeshe Zoutenbier, GZ-psycholoog

Bartiméus is een organisatie die zich inzet voor mensen met een visuele beperking. Als GZ-psycholoog doe ik diagnostiek en behandeling bij mensen die psychische klachten hebben samenhangend met hun visuele beperking. Daarnaast ben ik al een aantal jaar lid van de expertisegroep Relaties, Intimiteit en Seksualiteit, samengesteld uit medewerkers en ervaringsdeskundigen verbonden aan Visio, de Robbert Coppes Stichting en Bartiméus. Binnen de kennisgroep zetten we ons in voor het ontwikkelen en delen van kennis op het gebied van Relaties, Intimiteit en Seksualiteit ten aanzien van mensen met een visuele beperking.

Ine Vanwesenbeeck

Joke Stoffelen, senior projectleider

Ervaring in het samenwerken met mensen met een verstandelijke beperking heeft Joke opgedaan in haar werk, als coach (10 jaar vrijwillige coach geweest van Onderling Sterk) en als onderzoeker. Joke is in 2018 gepromoveerd op het onderwerp Sexuality and intellectual disability en is gewend om met mensen over gevoelige onderwerpen te praten. Joke werkt bij Zorgbelang Inclusief, een organisatie die zich inzet voor een leefbare, zorgzame samenleving waar iedereen een volwaardige positie inneemt. Zij werkt als senior projectleider en heeft ruime ervaring met het ontwikkelen en toepassen van participatiemethodieken.

 YvonneMerkies

Mirthe Verbeek, PhD student

Mirthe is in 2018 afgestudeerd van de Universiteit Utrecht, waar zij zich heeft gespecialiseerd in het onderzoek doen naar (positieve) psychoseksuele ontwikkeling, o.a., tijdens een stage bij Rutgers en in haar thesis met data van Project STARS, longitudinaal onderzoek naar de seksuele ontwikkeling van adolescenten in Nederland, waarvoor zij ook werkte als onderzoeksassistent. In 2020 startte zij met haar promotieonderzoek Move Up! bij Ortho- en Gezinspedagogiek aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, waar zij onder andere onderzoek doet naar de effectiviteit van het preventieprogramma Make a Move+ voor jongens met een lichte verstandelijke beperking.

 Scheffers

Marjolein Hottentot, bedenker, eigenaar en uitgever van het Seks is meer… Ganzenbord

Na 30 jaar les te hebben gegeven als docent zorg en welzijn, verzorging (waaronder seksuele voorlichting met o.a. de dummy van het Seksganzenbord), mentor, leerling begeleidster, Sociale Vaardigheidstrainster, begeleiden van leerlingen met Downsyndroom in het reguliere onderwijs, het ontwikkelen en opzetten van mediationtraining voor de leerlingen, ben ik gestopt in het onderwijs.
Nu begeleid ik thuis 2 pubers met een beperking in zelfstandigheid en zelfredzaamheid.
Ik heb de 5 versies van het Seks is meer… Ganzenbord bedacht, ontwikkeld en geef het uit. Ik sta op beurzen, geef workshops op o.a. Hoge scholen met het Seks is meer… Ganzenbord.

 Scheffers

Dr. Jeroen Dewinter, klinisch psycholoog

Dr. Jeroen Dewinter is als klinisch psycholoog verbonden aan het team jongvolwassenen en de dagbehandeling autisme bij GGzE en als scientist-practitioner aan de Academische werkplaats Geestdrift bij Tranzo, wetenschappelijk centrum voor zorg en welzijn, aan Tilburg University. In zijn onderzoek focust hij op (seksueel) welbevinden bij jongeren en volwassenen met autisme.

 Scheffers

Kirsten Visser, GZ-psycholoog

Kirsten werkt sinds januari 2018 als GZ-psycholoog bij Sarr Autisme Rotterdam. Kirsten is in november 2017 gepromoveerd aan het Erasmus MC op een onderzoek naar de psychoseksuele ontwikkeling van pubers met autisme. Hierdoor heeft ze veel kennis en ervaring in het behandelen van puberteitsvragen en psychoseksuele problemen bij jongeren en jongvolwassenen met autisme. Daarnaast geeft ze ook lezingen en scholing voor ouders en professionals over dit thema. Daarnaast is ze ook nog steeds betrokken bij wetenschappelijk onderzoek, en werkt ze een paar uur in de week als senior onderzoeker, onder andere op onderzoek naar Genderdysforie bij jongeren met autisme.

 Scheffers

MSc Linde Voorend, projectleider onderwijsondersteuning

Na een bachelor in Culturele Antropologie & Ontwikkelingssociologie aan de Universiteit Leiden heb ik mij, tijdens mijn master Visual Ethnography gespecialiseerd in Visuele etnografie en seksualiteit. Na het afronden van deze master heb ik enkele filmklussen gedaan waarna ik ben begonnen binnen de Universiteitsbibliotheek van de Vrije Universiteit Amsterdam. Als onderdeel van team onderwijsondersteuning werk ik hier aan het opzetten van een vernieuwende ruimte waar docenten kunnen experimenteren met VR en 3D printen in het onderwijs. Naast mijn functie ben ik individueel bezig aan enkele wetenschappelijke artikelen rondom seksualiteit en hoop ik hier in de toekomst verder onderzoek naar te doen en/of met het thema te werken.

 Scheffers

Drs. Jacqueline Kool, schrijver/ adviseur, Phd student en belangenbehartiger

Jacqueline Kool (1963) heeft een ruime ervaring als belangenbehartiger, adviseur en onderzoeker op het gebied van leven met beperkingen. In haar werk verbindt zij haar eigen ervaringsdeskundigheid met professionele en wetenschappelijke kennis. Haar visie op de relatie tussen lichaam, ziekte, gezondheid en zingeving binnen de maatschappelijke context deelt zij in boeken, columns, artikelen en voordrachten. Eerder schreef zij onder meer: Eros in de kreukels, verhalen van lijven, leven en lust vanuit de kreukelzone (2010) en Goed bedoeld. Levensbeschouwelijk kijken naar handicap en ziekte (2002). Recent is zij een promotieonderzoek gestart bij de Universiteit voor Humanistiek Utrecht rond handicap, seksualiteit en ‘pleasure’.

 Evelien Spreitzer

Evelien Spreitzer, adviseur en radiomaker

Werkt voor Scouters.nl (informatie en advies rond hulpmiddelen). Doet webwerk voor een zorgboerderij. Is radiomaker voor radio Losser. Werkte mee aan de documentaire Sexual Healing.

 Evelien Spreitzer

Wanda Kief, basisarts in opleiding voor seksuoloog NVVS.

Als arts begonnen in de revalidatiegeneeskunde. Met zowel bewegen als de bio-psycho-sociale blik als basis kwam ze uit bij de seksuologie. Andere invalshoek, zelfde revalidanten/ cliënten.
Voor dit congres vertegenwoordigt ze de NVVS special interest group (SIG) revalidatie-seksuologie. Anders dan in een gemiddelde praktijk, werk je in de revalidatie in een team met meerdere disciplines. En is de behandeling afgekaderd. Maar de lichamelijke-mentale-sociale puzzel is de leuke uitdaging.
Daarnaast heeft borstvoeding geven aan haar zoons haar geïnspireerd om meer te weten over de complexiteit van de borsten. En hoopt ze ooit, als haar zoons oud genoeg zijn, tijd te hebben om mammaeloog te worden.

%MCEPASTEBIN%
Laatst aangepast op woensdag, 14 december 2022 09:15