info@nvvs.info

075 - 647 63 74 (ook voor media)

Introductie

NVVS2019.2.Banner.website

NVVS Najaarscongres 2019 - 'Geslachtsvariatie en Seksualiteit: Voorbij het binaire denken'

Het thema voor het Najaarscongres 2019 is “Geslachtsvariatie en Seksualiteit: 'Voorbij het binaire denken'”, een onderwerp dat de afgelopen jaren op verschillende manieren in het nieuws is geweest.Met het thema voor het Najaarscongres 2019 ‘Geslachtsvariatie en Seksualiteit’ nodigen wij alle bezoekers uit om voorbij het binaire te denken.

Zo’n 85 duizend Nederlanders vallen buiten de biologische man-vrouw-hokjes en hebben een variatie van het geslacht (ook Difference of Sex Development of intersekse genoemd). Maar uit wie bestaat deze grote groep mensen? Op welke manier kun je hier als seksuoloog mee in aanraking komen? En wat kun je deze groep bieden?

Het onderwerp geslachtsvariatie komt de afgelopen jaren steeds vaker in de media. Er is maatschappelijk steeds meer ruimte voor variatie en steeds meer mensen met een geslachtsvariatie laten zich zien; bijv. Ryanne van Dorst in haar programma ‘Geslacht!’ of model Hanne Gabie Odiele. Tegelijkertijd zorgt geslachtsvariatie ook voor problemen in geslachtsbepaalde activiteiten, zoals de sport. Atlete Castor Semenya werd uitgesloten deel te nemen in de vrouwencompetitie door haar te hoge testosteronspiegels. Aan de andere kant worden individuen met geslachtsvariatie steeds meer beschermd tegen onvrijwillige operaties of discriminatie (bijv. door de nieuw aangenomen Algemene Wet Gelijke Behandeling).

Tijdens het Najaarscongres zal het onderwerp geslachtsvariatie vanuit meerdere perspectieven beschouwd worden, met uiteraard ook aandacht voor de implicaties voor de seksuologische praktijk.

Wij verwelkomen u graag!

Met collegiale groet,

De congrescommissie bestaande uit;

Lin van der Donk, Tim van de Grift, Elise Nelis en Paul Rabsztyn


 

Laatst aangepast op donderdag, 12 december 2019 14:03

NVVS Najaarscongres
Geslachtsvariatie en Seksualiteit: 'Voorbij het binaire denken'

Vrijdag 29 november 2019
de Reehorst, Ede