info@nvvs.info

075 - 647 63 74 (ook voor media)

Congrescommissie

 Het programma van het NVVS Najaarscongres 2023 wordt samengesteld door:


Dekker

Linda Dekker: is Universitair Docent bij het ‘Department of Psychology, Education and Child Studies’ (DPECS) aan de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR). In 2019 heeft ze succesvol haar promotieonderzoek verdedigd genaamd “Tackling Teenage: Psychoseksueel functioneren van adolescenten met een autisme spectrum stoornis (ASS)” bij het Erasmus MC – Sophia Kinderziekenhuis. Dr. Dekker's onderzoek focust op 2 thema’s: seksualiteit en autisme. Ze heeft verschillende projecten rondom zowel daderschap als slachtofferschap en seksuele ontwikkeling en voorlichting in adolescenten. Daarnaast is ze betrokken bij verschillende projecten rondom psychoseksueel functioneren en gendervragen in autistische populaties, en is zij projectleider van een onderzoek naar de impact van COVID-19 op gezinnen met kinderen met autisme. Ze is oprichter en huidig voorzitter van het Rotterdam Autisme Consortium (R.A.C.); een samenwerking tussen de EUR en 3 grote GGZ instelling in de regio Rotterdam (Erasmus MC – Sophia; Youz; en Yulius). Daarnaast is Linda lid van het Erasmus Love Lab (ELL), een interdisciplinaire samenwerking op het gebied van liefde en seksualiteit.

Kiebooms

Rafael Kiebooms: behaalde de Master in Seksuologie aan de KU Leuven (België, 2022) en volgde de therapie opleiding Sexocorporel aan het Zürcher Institut für klinische Sexologie & Sexualtherapie (Zwitserland, 2023). Een pedagogisch groepswerk rond jonge vrouwen die de pil niet verdragen of niet willen nemen, wekte zijn interesse in het gebruik van het cyclusdagboek als therapeutisch instrument. In dit kader volgde hij in 2023 de opleiding tot consulent in de wetenschappelijk onderbouwde methode van Sensiplan om deze cyclusdagboek methode in te zetten bij de individuele, paar- en gezinstherapie. Hij is betrokken bij problematieken rond seksueel grensoverschrijdend gedrag op het werk en in het bijzonder in de wellness sector (klachtencommissie).

Ottes
Rosita Ottes: Onafhankelijk Cliëntondersteuner Wlz & Aandacht functionaris Seksualiteit bij MEEZHN.
Zij heeft haar verpleegkundige opleiding afgerond en met veel passie en liefde haar werk gedaan in het ziekenhuis op verschillende afdelingen, onder andere op de Spoedeisende hulp, Neurologie, Chirurgie en Ambulancedienst. Gezien de ontwikkelingen in haar vakgebied en het onderbelicht zijn van het aandachtsgebied seksuologie bij haar doelgroep heeft zij haar kennis op dit gebied een extra impuls gegeven om dit onderwerp vast op de agenda te krijgen
Haar motto is “Seks hoort bij het leven en moet bespreekbaar zijn”.

Schaafsma

Dilana Schaafsma, Dilana Schaafsma is werkzaam als associate lector bij Fontys Pedagogiek. Daar heeft zij haar eigen onderzoekslijn ‘Gezond Seksueel Opgroeien’. De missie van deze onderszoekslijn is ‘de seksuele gezondheid van kinderen, jongeren en jongvolwassenen bevorderen en ongewenste ervaringen voorkomen’. Hierbinnen is specifieke aandacht voor jongeren met een beperking. Daarnaast is zij voorzitter van de stichting Maand van de Leuke Seks. Met de werkgroep Maand van de Leuke Seks organiseert zij activiteiten in de maand maart, gericht op de positieve kanten van seksualiteit.

Steinmann

Renee Steinmann, Renee heeft als arts- seksuoloog NVVS haar eigen praktijk in Nijmegen en werkt samen met de Praktijk Voor Seksuologische Therapie (PVST). In 2017 is Renee afgestudeerd als arts en de afgelopen jaren heeft zij werkervaring opgedaan op de afdeling seksuologie en psychosomatische gynaecologie van het Amsterdam UMC, de Lievegoed kliniek en bij Altrecht Psychosomatiek ‘De Eikenboom’ in Zeist. Ook geeft zij les als hoofddocent van de AS-ASH opleiding bij de RINO in Utrecht en Amsterdam en werkt ze als holistisch arts bij Praktijk Den Hoek in de Bilt.

 

 

 

%MCEPASTEBIN%
Laatst aangepast op donderdag, 30 november 2023 11:07