info@nvvs.info

075 - 647 63 74 (ook voor media)

Congrescommissie

Het programma van het NVVS Najaarscongres 2020 is samengesteld door:

  • Laura Baams; Laura Baams, Universitair Docent en Onderzoeker bij de Rijksuniversiteit Groningen. NVVS-lid sinds 2019.

  • Prof. dr. Henny Bos; Prof. dr. Henny Bos: Sociaal wetenschapper Henny Bos is hoogleraar “Sexual and Gender Diversity in Families and Youth”. Henny begon ooit bij de interdisciplinaire werkgroep “Homostudies” Utrecht. Na een aantal jaren gewerkt te hebben bij het Nederlands Instituut voor Sociaal Seksuologisch Onderzoek startte zij als assistent in opleiding (AIO) aan de afdeling Pedagogische en Onderwijswetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam met haar onderzoek naar lesbische moeders en hun kinderen. Gedurende de jaren, eerst als post-doc en later als universitair docent en universitair hoofddocent en nu als hoogleraar wist zij dit onderzoek uit te breiden naar homovaders en ging zij zich in haar onderzoekslijn ook richten op LHBT jongeren. Henny is daarnaast ook als “co-investigator” betrokken bij het “US National Longitudinal Lesbian Family Study” wat langstlopende onderzoek naar lesbisch ouderschap is.

  • Dr. Emiel Maliepaard; Dr. Emiel Maliepaard is onderzoeker en beleidsadviseur bij Atria: Kennisinstituut voor Emancipatie en Vrouwengeschiedenis. Zijn onderzoek richt zich met name op het alledaagse leven van LHBT+ personen, en biseksuelen in het bijzonder, maar ook breder op de rol van gender en seksualiteit in de dagelijkse activiteiten.  Hij is in 2018 gepromoveerd op een onderzoek naar de interpersoonlijke en intrapsychische onderhandelingen van biseksuele personen over het wel of niet uitkomen voor hun biseksuele voorkeur. Deze studie resulteerde in het eerste proefschrift in Nederland dat zich volledig richtte op biseksuele personen. Sinds het voorjaar van 2019 zit Emiel in het bestuur van de NVVS en is thans portefeuillehouder van de Kamer Wetenschap.

  • Dr. Theo Sandfort; Theo Sandfort, PhD, is a Research Scientist at the HIV Center for Clinical and Behavioral Studies, and is Professor of Clinical Sociomedical Sciences (in Psychiatry), Columbia University. He is also Principal Investigator of the HIV Center's postdoctoral fellowship program on Behavioral Sciences Research in HIV Infection, and an Investigator with the Development Core and the Public Health Policy and Practice Core.

 

Laatst aangepast op woensdag, 22 april 2020 16:46

NVVS Najaarscongres 2020 - Seksuele en relatiediversiteit

Vrijdag 27 november 2020
de Reehorst - ZenZata , Ede