info@nvvs.info

075 - 647 63 74 (ook voor media)

Programma en sprekers

De volgende onderwerpen komen aan bod:
  • Man en onmacht - Nathan Vos
  • Man en zijn penis - Wim Slabbinck
  • Man en zorg - Rachel Ploem
  • Man in gesprek - Ingeborg Timmerman
  • Man en missers - Yuri Ohlrichs
  • Man en feminisme - Kevin Heller
  • Debat: Het congres wordt afgesloten met een discussie in forum met mannen en vrouwen.
  • Uitreiking Seks & Media Prijs 2018
  • Sessie Abstracts

Dagvoorzitter

Prof. dr. Ine Vanwesenbeeck, hoogleraar Seksuele ontwikkeling, diversiteit en gezondheid, Universiteit Utrecht.

Sprekers

Nathan Vos
Nathan Vos1Is hoofdredacteur van Zin Magazine. September 2017 verscheen zijn boek ‘Man o man’, een zoektocht naar de strijd van de moderne man, waar hij mee begon na de onverwachte zelfdoding van zijn ogenschijnlijk zo gelukkige broer. Een boek over het gevaar van sociaal perfectionisme en niet kunnen praten, en vooral een oproep aan mannen om zichzelf de goede vragen te stellen. Medio 2018 volgt de documentaire ‘Man in de Knoop’, die Nathan met Nipkowschijf-winnaar Frans Bromet maakte.

Wim Slabbinck
Wim SlabbinckWim Slabbinck vond op zijn veertiende het boek Human Sexual Response in de boekenkast van zijn vader. Enkele slapeloze nachten later wist hij het: ooit zou hij seksuoloog worden. In zijn praktijk ontmoet Wim vooral mannen die in de knoop liggen met hun seksualiteit, wat samenvloeide tot zijn goed onthaalde debuut’ Waarom mannen geen seksboeken kopen’. Wim strijdt voor seksuele emancipatie, het recht op seks en betere seksuele en relationele educatie, voor ons allemaal.

Rachel Ploem
Rachel PloemRachel Ploem is begonnen als HBOV-verpleegkundige en heeft aan masters degree Internationale Betrekkingen. Ze heeft langdurige werkervaring in het buitenland waaronder in Midden Amerika, Zuidelijk Afrika en in een aantal Aziatische landen. Sinds 2006 is zij werkzaam bij Rutgers. Ze is als gender adviseur verbonden aan internationale programma’s bij Rutgers en werkzaam binnen diverse culturele en religieuze settings. Ze maakt deel uit van een brede internationale beweging t.b.v. gender gelijkheid en preventie van geweld. ‘Toolkit for Men: Counselling men to stop intimate partner violence’ vormt een van de mede door haar ontwikkelde programma’s, gebaseerd op een zgn. gender transformatieve benadering. Veranderen van schadelijke gender normen en praktijken t.b.v. gelijkwaardige (seksuele) relaties en rechten staat daarin centraal.

Ingeborg Timmerman
Ingeborg Timmerman Ingeborg Timmerman werkt sinds 1990 als seksuoloog en is daarnaast ook psychotherapeut. Zij is gespecialiseerd in cognitieve gedragstherapie en schematherapie. Zij geeft individuele en relatietherapie. Zij is samen met Carlie van Tongeren schrijfster van het boek ‘zin in seks! Zo ontwikkel je een sexy state of mind’, en was als deskundige betrokken bij programma’s als “Marriage at first sight” .

Yuri Ohlrichs
Yuri OhlrichsIs seksuoloog NVVS en voorlichter, trainer en consultant bij Rutgers. Hij werkt onder meer op scholen, in de hulpverlening en in penitentiaire inrichtingen, waar hij in multiculturele en -religieuze groepen en bij mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking het gesprek aangaat over seksualiteit. Hij was lang betrokken bij programma’s voor taakstraffen voor jongens die over seksuele grenzen gingen.


Kevin Heller
Kevin HellerDeed ooit studies Journalistiek en Algemene Letteren, maar nooit afgemaakt, want ging schoppen tegen het establishment én later tegen stootkussens en sparringspartners als vechtsporter en instructeur. Hij had zijn eigen Krav Maga school in de hoop kwetsbare mensen wat weerbaarder te maken. Momenteel heeft hij zijn expertise gevonden in het uitsmijten (= sfeerbeheren) in het Amsterdamse nachtleven en geeft zelfverdedigingscursussen aan vrouwen en homoseksuelen.

Laatst aangepast op donderdag, 14 juni 2018 12:10

NVVS Najaarscongres
- Was will der Mann?

Vrijdag 30 november 2018
ReeHorst, Ede