info@nvvs.info

075 - 647 63 74 (ook voor media)

ESSM-EFS Congres 2014

Start Datum: woensdag, 29 januari 2014
Eind Datum: zaterdag, 01 februari 2014

De NVVS heeft voor u verslag uitgebracht vanaf het ESSM-EFS Congres 2014!

Beste NVVS-leden,

Namens de Nederlandse Wetenschappelijke Vereniging voor Seksuologie (NVVS) zijn René Kropman en Hester Pastoor uitgenodigd om het ESSM-EFS Congres te bezoeken dat heeft plaats gevonden van 29 januari t/m 1 februari 2014 in Istanbul, Turkije. Zij hebben daar de belangrijkste/meest interessante sessies bijgewoond en voor u samengevat door zgn. ‘highlights’ van het congres op te stellen.

Zie deze ‘highlights’ onderaan deze pagina.

Evaluatie

Daar de NVVS voortdurend naar kwaliteitsverbetering van haar diensten streeft, is uw mening als 'deelnemer' van groot belang. Wij stellen het dan ook bijzonder op prijs als u deze enquête om de 'highlights' te evalueren, zou willen invullen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw medewerking. --> https://www.surveymonkey.com/s/QYZ58DY.

dr. René Kropman

Rene KropmanGeboren 05-09-52 te Haarlem. Opleiding tot operatie-assistent in de Mariastichting te Haarlem van 1970 - 1973. Studie geneeskunde aan de Universiteit Van Amsterdam. Artsexamen 1983. Specialisatie tot uroloog in Amsterdam, Leiden en Den Haag. Gepromoveerd in 1994 met als onderwerp de diagnose en behandeling van erectiestoornissen. Sinds 1991 werkzaam als uroloog in het HagaZiekenhuis (voorheen Leyenburg) in Den Haag. Speciale aandachtsgebieden van hem zijn: erectiele disfunctie, seksuologische problematiek en mannelijke incontinentie.
Hij was voorzitter van de Wetenschappelijke Vereniging voor Seksuele Disfuncties. Hij is lid van de Ned. Wet. Ver. Voor Seksuologie, de Ned. Ver. voor Urologie, de Deutsche Gesellschaft für Urologie.

drs. Hester Pastoor

HesterpastoorSeksuoloog NVVS, psychotherapeut BIG, systeemtherapeut NVRG.
Hester Pastoor werkt sinds 2001 als psycholoog-seksuoloog in de somatische setting. Tot 2012 in het Amphia Ziekenhuis te Breda en sinds 2007 in het Eramus MC te Rotterdam. Zij is opgeleid in Leiden als psycholoog en in Leuven tot seksuoloog en systeemtherapeut. In het Erasmus MC is zij betrokken bij de behandeling van patiënten met seksuologische klachten die voor een belangrijk deel gerelateerd zijn aan somatische factoren. Haar interesses liggen met name op het gebied van somatiek en seksualiteit, genitaal lichaamsbeeld en partnerrelatie. Zij geeft onderwijs aan verschillende doelgroepen binnen de Erasmus Universiteit, zoals studenten geneeskunde en psychologie, verpleegkundigen, artsen in opleiding tot specialist en seksuologen in opleiding, en ook regelmatig aan doelgroepen buiten de universiteit. Tevens is zij samen met Rik van Lunsen hoofdopleider van de Opleiding Seksuologie aan de RINO Noord-Holland te Amsterdam en supervisor voor de NVVS.

Deze highlights worden mede mogelijk gemaakt door Lilly Nederland.

Bijlagen: