info@nvvs.info

075 - 647 63 74 (ook voor media)

agenda.banner

Agenda

NVRG-Congres 2019

Geaccrediteerd door de NVVS: Ja
Datum: vrijdag, 20 september 2019
Locatie: de Philharmonie in Haarlem.
Intimiteit en seksualiteit
Intimiteit
is verbindend en noodzakelijk maar kan ook ingewikkeld en pijnlijk zijn. Een gemis aan intimiteit kan leiden tot gevoelens van verdriet, eenzaamheid, angst en soms zelfs wanhoop. Wat is de invloed van de tijdgeest, individualisering, social media en verharding van de maatschappij op intimiteit en seksualiteit? Hebben we nog voldoende oog voor de affectieve en zachte kant van de relatie? De sprekers op het NVRG-Congres 2019 geven hun visie op het thema en bieden handvatten om in de therapiekamer op professionele en integere wijze intimiteit en seksualiteit bespreekbaar te maken.

Wat kun je verwachten?

  • Keynote door prof. dr. Paul Verhaeghe: 'Voor intimiteit moet je met twee zijn'. Verhaeghe is klinisch psycholoog en psychoanalyticus.
  • Live relatietherapie door Michele Scheinkman. Scheinkman is een toonaangevende Amerikaanse relatietherapeut gespecialiseerd in ontrouw, intimiteit en jaloezie.
  • Live systeemtherapeutische reflectie door prof. dr. Peter Adriaenssens. Adriaenssens is kinder- en jeugdpsychiater en psychotherapeut.
  • Praktische behandelinterventies over intimiteit en seksualiteit na seksueel misbruik door Jannetta Bos. Bos is psychotherapeut, NVVS seksuoloog en systeemtherapeut NVRG.
  • Praktische behandelinterventies t.a.v. jongeren, seksualiteit en social media. Dr. Marijke Naezer is cultureel antroploog en genderstudiesonderzoeker, drs. Charlotte Boonstra is klinisch psycholoog, psychotherapeut en systeemtherapeut NVRG. Zij geven deze sessie samen met twee ervaringsdeskundigen.  

Kosten

  • LID ST € 270,-
  • LIO ST of (LIO) STW € 150,- 
  • LID ST PEN € 150,- 
  • NVRG-sectiebestuursleden € 170,-
  • Externen € 340,-

Aanmelden kan hier

Alle genoemde prijzen zijn inclusief lunch, borrel en 9% BTW.
Facturatie wordt verzorgd door HOEZO! Projectmanagement & Congresorganisatie b.v., - Herenweg 180, 2101 MV Heemstede - kvk 34239540 - btw NL8152.56.292.B01


Annuleringsregeling

Je kunt eventueel annuleren door opnieuw in te loggen en de knop annuleren aan te klikken. Bij annulering tot 6 september 2019 brengen wij je een bedrag van € 25,- aan administratiekosten in rekening. Indien je na 6 september 2019 annuleert, berekenen wij het volledige bedrag. Vanzelfsprekend mag je je laten vervangen door een collega.

Accreditatie

Geaccrediteerd met 5 punten door de NVVS
Accreditatie is aangevraagd bij NVRG (5 PE-punten), NVvP, NVP, FGzPt, SKJ en NIP.


Locatie

Het congres vindt plaats in de Philharmonie in Haarlem.

Adres
Lange Begijnestraat 11
2011 HH Haarlem
Terug naar Agenda