info@nvvs.info

075 - 647 63 74 (ook voor media)

agenda.banner

Agenda

De penis, Alles wat je altijd al over hem had willen weten

Geaccrediteerd door de NVVS: Ja
Datum: vrijdag, 07 juni 2019
Locatie: Universitair Medisch Centrum Groningen
Tijd: 10:30 uur - 16:00 uur

Afscheidssymposium  
 
Dr. Mels van Driel neemt op vrijdag 7 juni 2019  afscheid van het Universitair Medisch Centrum Groningen.

Hij volgde vanaf september 1971 tot februari 1978 in Rotterdam de opleiding tot basisarts en vervulde nadien de militaire dienstplicht in Schaarsbergen.  Vervolgens werkte hij onder meer als huisarts in Dordrecht en als poortarts in het voormalige Gemeenteziekenhuis te Schiedam.
Na de vooropleiding heelkunde in het Eudokia ziekenhuis te Rotterdam startte hij in 1983 de opleiding tot uroloog in Deventer bij Ben van Gelder en Fons Ypma.
Medio 1987 rondde hij deze in het toenmalige Academisch Ziekenhuis Groningen af en trad vervolgens in dienst als staflid, aanvankelijk in den brede werkend maar vanaf midden jaren negentig zich richtend op urologische functiestoornissen, andrologie en seksuologie.
In 1991 promoveerde hij op het onderwerp `erectiele disfunctie`.

In de afgelopen decennia heeft Mels zich ontwikkeld tot een gewaardeerd dokter, die zich naast de patiëntenzorg bezig hield met zowel onderzoek, onderwijs als opleiding.
Twaalf jaar was hij met veel genoegen gedurende een dag per week werkzaam binnen het Zij-Instroomprogramma van de geneeskundefaculteit. Van 2014 tot september 2018 was hij centrale opleider in OOR/NO.
Zijn onderzoek had in hoofdzaak betrekking op seksuele functiestoornissen bij de man. Hij publiceerde veelvuldig in publieksbladen en schreef populairwetenschappelijk boeken over seksualiteit onder titels als `Geheime Delen`, `Met de Hand` en `Sport & Seks`.
Het eerstgenoemde werd eveneens uitgegeven in het Engels en het Chinees. Op dit symposium wordt vanuit zeer uiteenlopende invalshoeken het wel en wee van de penis toegelicht. We sluiten af met herinneringen.
U bent van harte uitgenodigd op vrijdag 7 juni aanstaande en wij zien er naar uit om u te mogen begroeten!

Locatie
Het symposium vindt plaats op vrijdag 7 juni 2019 in het Universitair Medisch Centrum Groningen. Het is niet alleen bedoeld voor urologen, seksuologen en andere medisch specialisten maar vooral ook voor verpleegkundigen, medisch secretaresses en geïnteresseerde leken.
De ontvangst, lunch en receptie vinden plaats in de hal bij de fontein. Het symposium zal plaatsvinden in de Blauwe zaal, vanaf parkeergarage Noord en vanaf de hoofdingang van het UMCG kunt u de interne bewegwijzering volgen.

Aanmelding
Aan deelname zijn geen kosten verbonden. In verband met de voorbereidingen voor het symposium wordt u vriendelijk verzocht voor 1 mei a.s. aanmelden via afscheidssymposiummelsvandriel@uro.umcg.nl. Graag vernemen wij bij welke onderdelen u aanwezig bent:

  • Symposium
  • Vanaf lunch
  • Receptie
Accreditatie
Geaccrediteerd door de NVVS met 3 punten
Accreditatie is ook aangevraagd bij de NVU. Als accreditatie ter zake doet, graag ter plekke uw BIG of NVVS nummer zelf invullen.

Informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Alice Tigchelaar via, secretariaat afdeling urologie, tel 050-3612380.
E-mail: afscheidssymposiummelsvandriel@uro.umcg.nl

Parkeren / openbaar vervoer
U kunt de auto parkeren in Parkeergarage Noord, bereikbaar via de Vrydemalaan (betaald parkeren). Van daaruit volgt u de bewegwijzering naar ‘Ingang UMCG’. Maakt u gebruik van het openbaar vervoer dan neemt u vanaf het Hoofd  Station buslijn 5 of 6 of een taxi.
Terug naar Agenda