info@nvvs.info

075 - 647 63 74 (ook voor media)

seksenmedia.bigbanner

Seks & Media Prijs

Voor alle Nederlandse media blijft seksualiteit een populair onderwerp. Talloze artikelen, programma’s en vragenrubrieken worden er mee gevuld met soms prima documenten, maar helaas ook vaak vol gebakken lucht, fabels en misverstanden. Terwijl publiek en media gebaat zijn bij degelijke informatie, gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en bewezen effectieve hulpverlening.

Om gedegen mediaberichtgeving over seksualiteit te stimuleren, reikt de NVVS sinds 2010 de Seks & Media Prijs (voorheen: NVVS Seksuologie Media Prijs) uit. Hiermee wil de NVVS schrijvende pers en programmamakers voor radio, televisie en internet aansporen om goed gedoseerde, degelijke en uitgebalanceerde informatie te verstrekken over seksualiteit. Daar is tenslotte zowel publiek als media bij gebaat.

Zowel journalisten, actief in de schrijvende en bloggende pers, als makers van radio-, TV- of internetproducties kunnen meedingen naar de prijs. Ook kunstenaars die werk hebben gemaakt rondom het thema seksualiteit worden uitgenodigd dit te doen. Zij kunnen ook worden genomineerd door collega’s of het publiek!

De winnaar van de Seks & Media Prijs krijgt een geld bedrag van EUR 1.000 ter stimulering voor de seksuologie en daarnaast ontvangt de winnaar van de Seks & Media Prijs ook een tastbare prijs: een zeefdruk gemaakt door de internationale kustenenares Gerti Bierenbroodspot. Dit ter nagedachtenis aan seksuologe María Schopman.

Iemand nomineren voor de Seks & Media Prijs 2021?
Klik hier.

De voorwaarde voor deelname zijn als volgt;

  • Inzendingen dienen te zijn gepubliceerd of uitgezonden in de periode tussen 21 oktober 2020 en 22 oktober 2021.
  • Per afzender is het mogelijk maximaal drie inzendingen in te sturen. De eerste drie inzendingen worden aan de jury ter beoordeling voorgedragen.
  • Boeken en volledige websites (onderdelen van een website kunnen wel ingestuurd worden) zijn uitgesloten van deelname.
  • De genomineerde mag géén lid of aspirant lid zijn van de NVVS of VVS

Neem voor meer informatie contact op met;

Eva Broomans en Minke de Boer - organisatoren van de Seks & Media Prijs
Telefoon: 06 - 330 446 13
E-mail: mediaprijs@nvvs.info

Winnaars Seks & Media Prijs