info@nvvs.info

075 - 647 63 74 (ook voor media)

seksenmedia.bigbanner

Seks & Media Prijs

Voor alle Nederlandse media blijft seksualiteit een populair onderwerp. Talloze artikelen, programma’s en vragenrubrieken worden er mee gevuld met soms prima documenten, maar helaas ook vaak vol gebakken lucht, fabels en misverstanden. Terwijl publiek en media gebaat zijn bij degelijke informatie, gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en bewezen effectieve hulpverlening.

Om gedegen mediaberichtgeving over seksualiteit te stimuleren, reikt de NVVS sinds 2010 de Seks & Media Prijs (voorheen: NVVS Seksuologie Media Prijs) uit. Hiermee wil de NVVS schrijvende pers en programmamakers voor radio, televisie en internet aansporen om goed gedoseerde, degelijke en uitgebalanceerde informatie te verstrekken over seksualiteit. Daar is tenslotte zowel publiek als media bij gebaat.

Zowel journalisten, actief in de schrijvende en bloggende pers, als makers van radio-, TV- of internetproducties kunnen meedingen naar de prijs. Ook kunstenaars die werk hebben gemaakt rondom het thema seksualiteit worden uitgenodigd dit te doen. Zij kunnen ook worden genomineerd door collega’s of het publiek!

De winnaar van de Seks & Media Prijs krijgt een geld bedrag van EUR 1.000 ter stimulering voor de seksuologie en daarnaast ontvangt de winnaar van de Seks & Media Prijs ook een tastbare prijs: een zeefdruk gemaakt door de internationale kustenenares Gerti Bierenbroodspot. Dit ter nagedachtenis aan seksuologe María Schopman.


Iets gezien in de media dat volgens u de Seks & Media 2023 verdiend?
DIEN UW INZENDING DAN NU IN!


Winnaars Seks & Media Prijs

 

Neem voor meer informatie contact op met;

Eva Broomans en Yuri Ohlrichs - organisatoren van de Seks & Media Prijs
Telefoon: 06 - 330 446 13
E-mail: mediaprijs@nvvs.info