info@nvvs.info

075 - 647 63 74 (ook voor media)

seksenmedia.bigbanner

Seks & Media Prijs

Voor alle Nederlandse media blijft seksualiteit een populair onderwerp. Talloze artikelen, programma’s en vragenrubrieken worden er mee gevuld met soms prima documenten, maar helaas ook vaak vol gebakken lucht, fabels en misverstanden. Terwijl publiek en media gebaat zijn bij degelijke informatie, gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en bewezen effectieve hulpverlening.

Om gedegen mediaberichtgeving over seksualiteit te stimuleren, reikt de NVVS sinds 2010 de Seks & Media Prijs (voorheen: NVVS Seksuologie Media Prijs) uit. Hiermee wil de NVVS schrijvende pers en programmamakers voor radio, televisie en internet aansporen om goed gedoseerde, degelijke en uitgebalanceerde informatie te verstrekken over seksualiteit. Daar is tenslotte zowel publiek als media bij gebaat.

Zowel journalisten, actief in de schrijvende en bloggende pers, als makers van radio-, TV- of internetproducties kunnen meedingen naar de prijs. Ook kunstenaars die werk hebben gemaakt rondom het thema seksualiteit worden uitgenodigd dit te doen. Zij kunnen ook worden genomineerd door collega’s of het publiek!

De Seks & Media prijs 2019 wordt dit jaar uitgereikt tijdens het NVVS Najaarscongres 2019, dit congres vindt plaats op vrijdag 29 november 2019 in de ReeHorst te Ede.

De deadline om uw inzending te doen voor de Seks & Media Prijs 2019 is verstreken.

De jury voor de Seks & Media Prijs 2019 bestaat uit:

Andrea Bijen: Regisseur/researcher/documentairemaker en o.a. initiatiefnemer van het online videoplatform Leven met Vaginisme. Op dit moment werkt ze aan een filmproject SAME|different over het vrouwelijk lichaam
Mahmoed Chamany Zadeh: Systeemtherapeut, leertherapeut NVRG en Seksuoloog NVVS. Werkzaam bij het Helen Dowling Instituut (Psycho - Oncologie) en in praktijk Mchz voor relatietherapie en seksuologie.
Maarten Dallinga: Onderzoeksjournalist en podcastmaker, tevens winnaar van de Seks & Media Prijs 2018 met de podcast 'Anoniem Intiem'.
Linda Duits: Sociaal wetenschapper gespecialiseerd in populaire cultuur, in het bijzonder op het gebied van gender en seksualiteit. Schrijft columns voor Folia en Brainwash over seks.
Hans Peter Gramberg: Gepensioneerd theoloog, Seksuoloog NVVS en Psycho - Sociaal begeleider bij abortus.

Neem voor meer informatie contact op met;

Eva Broomans en Minke de Boer
Telefoon: 06 - 330 446 13
E-mail: mediaprijs@nvvs.info

Winnaars Seks & Media Prijs

Winnaar - Seks & Media Prijs 2018; Maarten Dallinga - podcast voor Omroep Gelderland 'Anoniem Intiem' - aflevering Op jacht
Winnaar - Seks & Media Prijs 2017; Sophie Hilbrand Tv-programma voor BNNVARA Hotel Sophie, aflevering Ouderen en seksualiteit
Winnaar - Seks & Media Prijs 2016; Marijn Heemskerk - online artikel in de Correspondent ‘Sekswerker is nog geen normaal beroep, en dat is maar goed ook‘
Winnaar - Seks & Media Prijs 2015; Juliëtte van Paridon - Tv programma Jeugd NTR - Dokter Corrie
Winnaar - Seks & Media Prijs 2014; Menna Laura Meijer - documentaire ‘69: Liefde, Seks, Senior’
Winnaar - Seks & Media Prijs 2013; Sunny Bergman - documentaire 'Sletvrees'
Winnaar - Seks & Media Prijs 2012; Jan-Willem Breure - documentaire ‘Are all men pedophiles?‘
Winnaar - Seks & Media Prijs 2011 (speciale editie voor studenten); Robbert Schrijver en Kees Dorresteijn
Winnaar - Seks & Media Prijs 2010; Bart van Eldert, journalist Algemeen Dagblad